Klimaatactivist Anuna De Wever. Foto: Shutterstock.

Klimaatactivist Anuna De Wever. Foto: Shutterstock.

Cultuuroorlog

Anuna De Wever boos op Herman Brusselmans na uitspraken over transgenders

Anton Schelfaut

Klimaatactivist Anuna De Wever heeft afwijzend gereageerd op enkele uitspraken van schrijver Herman Brusselmans in ‘Kat Zonder Grenzen’ bij Play 4. Daarin zou Brusselmans de spot hebben gedreven met non-binaire personen en transgenders. “Het is écht al moeilijk genoeg”, schrijft De Wever op Twitter.

Via Twitter veroordeelt Anuna De Wever de uitspraken van Herman Brusselmans. “In ‘Kat Zonder Grenzen’ werd er gespot over non-binaire voornaamwoorden en transgenders. Het is écht al moeilijk genoeg om in deze wereld te leven als je niet in een van de twee vakjes M/V hoort. Als je er een onderwerp van maakt, zorg dan voor integriteit en expertise rond de tafel.”

“Ik bedoel maar, als je dan Bo Van Spilbeeck ziet. Daar kijk je ook naar en dan denk je: Oei”, vertelde Brusselmans onder meer. “Volgens mij, ik moet oppassen wat ik zeg, is het (transseksualiteit, red.) ook een soort modeverschijnsel. Dat mensen veel te gemakkelijk denken: ‘Ik ga dat ook eens proberen’. Het is zo dat vrouwelijke transseksuelen, of mensen die van man naar vrouw gaan, tien keer verwijfder zijn dan de doorsnee vrouw.”

Non-binaire voornaamwoorden

“Is dat niet wat overdreven?”, vroeg Brusselmans zich af toen het ging over het gebruik van non-binaire voornaamwoorden. “Binaire codes: hij, hij, het, het”, klonk het bij acteur Stefaan Degand, één van de andere gasten aan tafel. “Je kunt niets verkeerd zeggen. Als je nu per ongeluk hij of zij zegt.”

“Jawel, dan erkennen wij eigenlijk hun identiteit niet”, legde presentatrice Kat Kerkhofs uit.“Ik kan me moeilijk voorstellen hoe hun zich moeten voelen. Je moet ‘hun’ zeggen”, vulde actrice Lize Feryn aan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Anuna De Wever boos op Herman Brusselmans na uitspraken over transgenders”

  1. Als we nu eens gewoon deden, laat ons beginnen met af te wegen hoeveel procent mensen een transitie willen ondergaan.
    Laten we ook eens tellen welke mensen tevreden zijn met hun geslacht. laten we dan ook nog eens kijken hoeveel
    mensen van de bevolking van Vlaamse oorsprong zijn en dit respecteren.
    Als we in dezelfde verhouding procentueel deze groepen toegang geven tot de media. wat zouden ze veel zendtijd overhouden bij onze rode VRT en niet te vergeten de schrijvend pers zou in comcommermodus geraken.
    Het lijkt er op dat de personen die een transformatie willen dit enkel kunnen door persaandacht ?
    Groeten van Vlaming die complex-loos content was met wat hij van zijn ouders kreeg.
    De rest van het leven moet je zelf maken.
    Groeten uit Limburg

  2. Nu door de coronacrisis haar “strijd” voor het klimaat wat minder aandacht krijgt wordt het dus tijd dat zij, getrouw aan de heersende woke-terreur, de aandacht opeist voor een uitspraak gedaan in een tv-programma. De hele overdreven aandacht voor al dat non-binaire gedoe wordt dan natuurlijk met de welwillende medewerking van de pensée unique-media graag nog wat aangewakkerd wanneer “la Anuna” spreekt. Alsof het merendeel van de mensen hiervan wakker zou liggen. ‘De geschiedenis herhaalt’, zich wordt ons geleerd. Beschavingen gaan ten onder aan o.a. decadentie; onze westerse beschaving toont met dit soort gedragingen dat het inderdaad kan.

  3. Ga eens met jullie transgender gelul naar Afrika, Alaska, Groenland, Midden- en Zuid Amerika, de Arabische wereld, China, Rusland, Het vroegere Oostblok en een groot deel van Azië.

  4. Anuna is de vrouwelijke vorm van “oen ” . en ze bewijst het zo dikwijls ze kan . En in de schijnwerpers staan is zwaar , dan krijg je tegenwind . Indien je niet in de storm wil staan , blijf dan veilig binnen . Maar ga niet op de voorplecht staan , en dan janken dat er wind is .

Plaats een reactie

Delen