Exclusief voor abonnees

Racistische Franse gastronomie

Piet Van Nieuwvliet

Volgens een spreker op de faculteit Sciences Po (politieke wetenschappen) van de universiteit Parijs zou de Franse gastronomie als racistisch moeten worden bestempeld omdat ze “de blankheid als dominante raciale identiteit” zou versterken. Eerst even knielen dus voor we aanschuiven voor een maaltijd?  Het onderzoeksveld ligt heel ver af van wat men zou mogen verwachten ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Piet is een auteur die voor 't Pallieterke al heel wat jaren op de teller heeft. Voor PAL NWS brengt hij vooral nieuws aan van gebeurtenissen binnen Europa. Daarbij trekken vooral onderwerpen als migratie en vrijheid zijn aandacht.

Delen