Exclusief voor abonnees

Steeds meer Nederlandse steden opteren voor roetveegpiet

Pieter Van Berkel

Steeds meer Nederlandse gemeenten, ook die op het platteland, kiezen voor de roetveegpiet in plaats van de traditionele Zwarte Piet. Volgt Vlaanderen binnenkort het Nederlandse voorbeeld? Een van de meest gemediatiseerde en polariserende gevolgen van het woke-gedachtegoed dat vanuit de Angelsaksische wereld naar onze contreien kwam overwaaien, was de discussie over het vermeend racisme van ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Delen