Beeld ter illustratie (Shutterstock)

Beeld ter illustratie (Shutterstock)

Cultuuroorlog

Transgenderisme boet in aan steun in VS

Damien Segers

Uit een nieuwe peiling van Harvard blijkt dat 62 procent van alle Amerikanen vindt dat iemands geslacht niet kan veranderen. Dat is een grote verandering tegenover 2019. Toen had slechts 50 procent een negatieve houding ten aanzien van transgenderisme.

Een peiling afgenomen door het centrum voor Amerikaanse politicologie aan de toonaangevende universiteit Harvard toont aan dat transgenderisme en de bijhorende beweging aan steun inboet. Een van de vragen luidde “Denkt u dat mensen hun gender en voornaamwoorden kunnen kiezen, of zijn deze onveranderlijk van bij de geboorte?“. 62 procent van de respondenten gaf aan dat ze geloven dat geslacht en gender onveranderlijk zijn.

Uit een tweede vraag in dezelfde peiling blijkt nog minder steun: slechts 28 procent van de Amerikanen gelooft dat er meer dan twee genders zijn. Volgens transgenderactivisten zijn er namelijk talloze genders buiten het binaire man en vrouw. Zo bestaan volgens hen onder andere ook “agender“, “androgyn“, “bigender, “demi-jongen” en “demigender” als geldige opties.

Ook in ons land werden dit jaar kritische noten geuit tegenover bepaalde aspecten van de transgenderbeweging. Zo ontstond ophef nadat voor het eerst een transgender deelnam aan de Olympische Spelen. Een persoon die geboren is als man zou een oneerlijk voordeel hebben bij het sporten. Dit zou komen door de invloed van testosteron op het bewegingsstelsel tijdens de mannelijke puberteit. De medisch directeur van de Spelen echter verklaarde destijds dat transvrouwen gewoon vrouwen zijn, en dat ze opgenomen moeten worden in de vrouwensport waar mogelijk. Sporters zelf, echter, waren niet akkoord. Een Belgische concurrente noemde de deelname van de transvrouw een “slechte grap”.

“De realiteit wint”

Terry Schilling, voorzitter van de populistische en conservatieve Amerikaanse denktank ‘American Principles Project’ juicht de resultaten van de peiling toe. “De boodschap is duidelijk. Ondanks het mateloze propaganderen van de woke media en entertainmentindustrie kantelt de publieke opinie zich tegen de radicale genderideologie van links. Een duidelijke meerderheid steunt de wetenschappelijk onderbouwde visie dat mensen fundamenteel mannelijk en vrouwelijk zijn. Dit is heel goed nieuws.“, aldus Schiling.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

15 gedachten over “Transgenderisme boet in aan steun in VS”

  1. Dat komt beste mensen omdat de meesten hunnen euro(of frank) pas met vertraging begint te vallen. Het normale zal de bovenhand wel halen. Langzaam maar zeker, maar (spijtig genoeg) zeker langzaam.

  2. Nu is het even wachten op de commentaar van alwetende Liesbeth die daar niet mee akkoord gaat zijn. Ze heeft vast wat pietjes op overschot voor vrouwen die man proberen te worden; maar ’t zullen wel kleintjes zijn 🙂

  3. Tja, met een beperkte (middelbaar onderwijs) kennis van biologie en zowat alles , is de wereld binair.
    Helaas is de realiteit veel en véél gevarieerder en diverser. Een heel spectrum ligt er tussen.

  4. Of we er vanaf zijn weet ik niet en hoeft voor mij niet. Alhoewel ze nu beiden wel zullen beseffen dat anderen zomaar voor dom verslijten terwijl ze zelf een kemel schoten met dat “recht op opschorting” als en boemerang kan terugkomen. Vooral Liesbeth schijnt mij iemand met veel frustraties wat natuurlijk leidt tot domme uitspraken. Ze doet dan ook dikwijls niet de moeite om uw antwoord te lezen en te begrijpen waardoor ze nogal eens naast de kwestie reageert. Maar kom, dom zijn is een recht maar zeker geen gunst 🙂

  5. U verwart geslacht met gender. In de biologische wetenschappen zijn er slechts twee geslachten: man en vrouw. En men kan inderdaad niet van geslacht veranderen. Men kan het lichaam verminken en er oppervlakkig laten uitzien als een man of een vrouw maar je kan de bepalende chromosomen niet veranderen.

  6. Het VB in de VS??? Als er een correlatie zou zijn tussen een politieke voorkeur en dom zijn dan waart gij voorzitter. Het verschil tussen een recht en een gunst al uitgevogeld Liesbeth? Aanhoudend domme praat verzinnen, het moet toch een gave op zich zijn.

  7. Naast uw alwetendheid over strafrecht volgt nu uw superieure kennis inzake biologie zeker. Leg anders het verband tussen biologie en geaardheid maar eens uit want biologisch ben je man of vrouw. Biologisch bestaat er ook hermafroditisme maar transgenderisme komt in de natuur niet voor. Dat kan enkel door medische ingrepen geforceerd worden en lukt nooit volledig. Hoe enorm je biologische kennis ook zou mogen zijn. Als je kennis over biologie even groot is als je kennis over strafrecht ziet dat er niet al te best uit.

  8. De beste reactie op deze dom(me g)hei(t)d, is ze gewoon negeren. Niets ergers voor dergelijke provocateurs dan geen reactie meer te krijgen, want hun enige doel is mensen op stang jagen. Daar kikken ze op, iedere keer opnieuw. Maak er dus geen woorden meer aan vuil, maar laat ze gewoon links liggen. Een zekere John is duidelijk in hetzelfde linkse bedje ziek. Van hetzelfde rechtse laken een broek zou ik zeggen. Laat ze maar lullen, om iets anders is het hen niet te doen.

  9. Beste Herman, vergeet het maar dat triestige treeskes als Liesbeth of Erika mij op stang kunnen jagen. Ik vermaak mij best met hun oerdomme reacties terwijl ze zichzelf tot selfmade genie proberen te verheffen door anderen voor dom te verslijten.

Plaats een reactie

Delen