Vlaams parlementslid Maaike De Vreese (N-VA). Foto Photonews

Vlaams parlementslid Maaike De Vreese (N-VA). Foto Photonews

Binnenland politiek

Vlaamse regering keurt 1.205 aanvragen voor heropstartlening goed

Wijnand Meeus

De Vlaamse regering heeft 1.205 aanvragen van ondernemers voor een heropstartlening goedgekeurd, goed voor bijna 105 miljoen euro. “De heropstartlening heeft zijn effect niet gemist”, klinkt het bij Vlaams Parlementslid Maaike De Vreese (N-VA). “Op deze manier konden onze detailhandelaars en horecazaken hun voorraden terug aanvullen en een goeie doorstart maken.”

Sinds 31 mei kunnen ondernemers die door corona in liquiditeitsnood kwamen maar wel voorraden of een nieuwe collectie moeten aankopen, een aanvraag indienen voor een heropstartlening. Daar werd door de Vlaamse regering 75 miljoen euro voor uitgetrokken. De maatregel werd uiteindelijk verleng en het budget werd opgetrokken tot 105 miljoen euro. Dat bedrag werd bereikt op 8 september.

In totaal werden 1.635 dossiers ingediend. Daarvan werden er 1.205 goedgekeurd, 182 geannuleerd en 248 geweigerd. Volgens De Vreese, die de informatie opvroeg bij Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V), deden vooral ondernemers in de horeca en de retail een beroep op de heropstartlening, en is er een evenwichtige verdeling over Vlaanderen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen