Illustratie. Photonews

PAL CAST

PAL EROP #14 – Steun voor Vlaamse boeren nodig – VB ondervertegenwoordigd op VRT en VTM

Stijn Derudder

Vlaamse boeren moeten worden gesteund en niet gepest, het Vlaams Belang wordt ondervertegenwoordigd op VRT en VTM, en de regering-De Croo bespaart minder dan voorzien op de kabinetten. Dat zijn de hoofdonderwerpen van de nieuwste aflevering van onze podcast PAL EROP met gastheer Stijn Derudder.

Een belangrijke les uit de oorlog in Oekraïne is dat er niet veel nodig is om de voedselzekerheid in het gedrang te brengen. Wat geldt voor energie, geldt zelfs nog meer voor voedsel: we mogen niet te afhankelijk zijn van leveranciers in labiele regio’s of van partners buiten de EU en de NAVO. Opiniemaker Jurgen Ceder analyseert.

Het eerste onpartijdigheidsonderzoek van de VRT, uitgevoerd door de UAntwerpen, documenteert wat iedereen eigenlijk al wist: het Vlaams Belang is sterk ondervertegenwoordigd. Journalist Filip Van Laenen analyseert het onderzoek en VB-perswoordvoerder Jonas Naeyaert geeft een reactie.

In 2022 zal de regering-De Croo 927.000 euro minder besparen op haar kabinetten dan voorzien. De federale kabinetten krijgen dit jaar een budget van 66,6 miljoen euro. Chef politiek Pieter Van Berkel verklaart nader.

Verder komen onder andere ook nog aan bod: koning Filip in Congo, een interview met voormalig kabinetschef Rudy Aernoudt, het politieke spel van Turkse president Erdogan en zoals altijd ook onze rubriek ‘woke van de week’.

De nieuwste aflevering van PAL EROP is te beluisteren hier onderaan de pagina, maar ook via Apple Podcasts, Spotify, YouTube en palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen