Blaarmeersen Gent (PhotoNews)

PAL CAST

PAL EROP #15 – Relschoppers verpesten recreatieparken

Stijn Derudder

Onze recreatieparken worden onveilig gemaakt door relschoppers, er komt geen verbod op onverdoofd slachten in Brussel en historicus Joren Vermeersch benadrukt het belang van de overdracht van kennis van het christendom in het onderwijs. Dat zijn de hoofdonderwerpen van de nieuwste aflevering van onze podcast PAL EROP met gastheer Stijn Derudder.

Afgelopen weekend was het prachtig weer en dan lopen de recreatieparken vol. De Blaarmeersen in Gent haalden de nationale media deze keer. Opnieuw eigenlijk. Analist en opiniemaker Jurgen Ceder vertelt wat er aan de hand was en is.

Er komt dan toch geen verbod op onverdoofd slachten in Brussel. Brussel wordt steeds meer een eiland en de migrantenstem draagt daartoe in belangrijke mate bij. Chef politiek Pieter Van Berkel licht toe.

“De luchthaven van Zaventem is een verhaal op z’n Belgisch: versnipperd, ineffectief, iedereen is bevoegd, niemand is bevoegd”, zegt Sander Loones, Kamerlid voor NVA. N-VA wil dan ook de luchthaven van Zaventem regionaliseren. Journalist Anton Schelfaut legt uit.

Joren Vermeersch

Afgelopen weekend was er een klimaatmars in Rotterdam. Wat opvalt, ook in Rotterdam, is dat er ‘Free Palestine’-vlaggen gedragen worden en allerlei antisemitische slogans gescandeerd worden. Die mensen vormen in zo’n klimaatmars als het ware één grote coalitie samen met onder andere LGBTQ-activisten. Nederlandse columniste Sonja Dahlmans met de analyse.

We interviewden jurist, auteur en historicus Joren Vermeersch over de gevolgen als kennis van het christendom niet overgebracht wordt in het onderwijs, over hoe belangrijk het is om die kennisoverdracht mee te geven, over hoe het christendom een drijvende inspiratiebron geweest is in de kunsten en over hoe ‘gelijkwaardigheid’ een uniek christelijke waarde is.

Verder komt ook nog auteur en professor geschiedenis Bert De Munck aan bod, chef buitenland Michaël Vandamme vertelt over de Joe Bidens pragmatische Saoedische bocht van 180 graden, de nieuwste woke hersenkronkel met onder andere komiek Ricky Gervais en voor de eerste keer komen ook de antwoorden op onze vraag van de week aan bod.

De nieuwste aflevering van PAL EROP is te beluisteren hier onderaan de pagina, maar ook via Apple Podcasts, Spotify, YouTube en palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “PAL EROP #15 – Relschoppers verpesten recreatieparken”

Plaats een reactie

Delen