PAL EROP #21: Joren Vermeersch zomerspecial

Joren Vermeersch. Foto: Stijn Derudder

PAL CAST

PAL EROP #21: Joren Vermeersch zomerspecial

Stijn Derudder

In deze zomerspecial van PAL EROP spreekt gastheer Stijn Derudder met auteur en historicus Joren Vermeersch over enkele onderwerpen die steeds terugkeren in het nieuws, zoals de verdeeldheid in de Vivaldi-regering en de woke absurditeiten in onze samenleving.

Een grote oorzaak van de verdeeldheid in de Vivaldi-regering is het Belgische politiek systeem. Joren Vermeersch legt uit waarom “België op is”.

In PAL EROP is een van de terugkerende segmenten ‘woke van de week’. Chef politiek Pieter Van Berkel vertelt telkens wat de woke hersenkronkel van de week is. Denk maar bijvoorbeeld aan hoe seksistisch de openbare ruimte in Brussel zou zijn of aan de genderneutrale Ensor-prijzen. Joren Vermeersch geeft nog eens een duidelijke definitie van de term ‘woke’.

Corona

Tijdens de lange coronaperiode is gebleken dat de reguliere pers, ook massamedia of mainstream media genoemd, niet altijd even betrouwbare of correcte informatie meedeelde aan de Vlamingen. Uitzonderlijk genoeg bevestigde een aantal journalisten dat zelf. Stijn Derudder vroeg de mening van Joren Vermeersch daarover.

Uit zijn boek ‘1349: Hoe de Zwarte Dood Vlaanderen en Europa veranderde’ zijn er enkele lessen te trekken die ook te maken hebben met de coronaperiode, Vermeersch licht die toe. Om te eindigen vroeg Derudder aan Joren Vermeersch wat hij apprecieert aan ’t Pallieterke en PAL NWS.

De nieuwste aflevering van PAL EROP is overal te beluisteren, onder andere dus ook op Spotify, Apple Podcasts, YouTube en palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen