Exclusief voor abonnees

Polemiek over “neokolonialistische” film Avatar 2

Piet Van Nieuwvliet

Terwijl Avatar 2 alle cinemarecords slaat, en de inkomsten nu al hoger liggen dan bij de eerste Avatar-film, lokt regisseur James Cameron de eerste polemieken uit, niet toevallig in de Verenigde Staten. De voorzitster van de vereniging ‘Indigenous Pride’, Yue Begay, noemde de film in de Amerikaanse krant Los Angeles Times “verschrikkelijk en racistisch”. Ze ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Piet is een auteur die voor 't Pallieterke al heel wat jaren op de teller heeft. Voor PAL NWS brengt hij vooral nieuws aan van gebeurtenissen binnen Europa. Daarbij trekken vooral onderwerpen als migratie en vrijheid zijn aandacht.

Delen