Rekenhof opnieuw vernietigend voor Brusselse financiën: "Nog nooit ging minister zo kwistig om met belastinggeld"

Cieltje Van Achter vroeg twee jaar geleden al het ontslag van Gatz. Photonews

PAL CAST

PAL CAST. De Zwarte Dood in ‘Het verhaal van Vlaanderen’, met auteur van het boek ‘1349’ Joren Vermeersch

Stijn Derudder

In Aflevering 5 van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ kreeg de pest in Vlaanderen heel wat aandacht. Joren Vermeersch is auteur van het boek ‘1349, hoe de Zwarte Dood Vlaanderen en Europa veranderde’, de ideale persoon dus om nog wat dieper in te gaan op de Zwarte Dood. Vermeersch werkt bovendien nu aan een nieuw groot boek uit dezelfde periode, namelijk ‘Vlaanderens waanzinnigste eeuw’.

In deze podcast bespreken we de gevolgen van de pest op economisch, religieus en cultureel vlak, en wat de historische conclusie uiteindelijk is van deze periode in Vlaanderen. Verder hebben we het ook nog over hoe de Vlamingen van toen de Zwarte Dood noemden en over de pest in de tijd van de Romeinse keizer Justianus.

Beluister hieronder de podcast, via palcast.be of zoek naar ‘PAL CAST’ op Spotify of Apple Music.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

1 gedachte over “PAL CAST. De Zwarte Dood in ‘Het verhaal van Vlaanderen’, met auteur van het boek ‘1349’ Joren Vermeersch”

  1. Zeer interessant. Ook in de tijd vd zwarte pest zagen we dat de aanwezigheid van pathogenen een totalitaire samenleving kweekte. Net zoals de vorming vd Sovjet-unie na de Spaanse griep. Net zoals de vorming van de onverkozen Belgische federale regering tijdens de Corona pandemie. Mensen veranderen nooit.

Plaats een reactie

Delen