VB voert actie aan kabinet Jambon: "Snoei in subsidies voor diversiteit en links activisme"

Subsidies

Binnenland politiek

Moet de staat worden verboden particuliere verenigingen te financieren?

Drieu Godefridi

In Frankrijk wordt momenteel een debat gevoerd dat overgenomen zou moeten worden door Vlaanderen en België: hoe kunnen we opnieuw controle krijgen over de miljarden euro’s aan subsidies die de overheid onder verschillende voorwendsels aan particuliere verenigingen betaalt? Ik behandel hier het Franse geval. Zoals alles waarmee overheidsgeld gemoeid is, geeft de overheidsfinanciering van particuliere ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Drieu Godefridi is ondernemer en essayist. Hij heeft een dozijn essays gepubliceerd, waaronder De Groene Utopie, dat in een dozijn talen is vertaald. Hij levert regelmatig bijdragen aan het Gatestone Institute (New York), 't Pallieterke, Atlantico (Parijs), Contrepoints, Dreuz en Pan (Brussel).

Delen