Vragen voor Ponthier (VB): “Geen internationale formuleringen over land als sponsor van terrorisme”

Annick Ponthier. Photonews

Binnenland politiek

PAL CAST. Maaike De Vreese (N-VA): “Als je ziet wat er nu in de Paleizenstraat gebeurt… De regering-De Croo zou zich diep moeten schamen”

Stijn Derudder

Maaike De Vreese is Vlaams Parlementslid en deelstaatsenator voor N-VA. Haar speerpunten zijn asiel, migratie, integratie, inburgering en radicalisme. Onze journalist Wannes Neukermans sprak met de Vreese over onder andere inburgering, tewerkstelling van Oekraïners en ouderlijke verantwoordelijkheid in het onderwijs.

De onderwijskwaliteit en de kennis van het Nederlands sluiten nauw aan bij thema’s als inburgering en integratie. Kinderen die thuis amper in aanraking komen met het Nederlands lopen snel een taalachterstand op en komen op school in de problemen. Daarom stelde minister van Onderwijs Ben Weyts voor om het groeipakket van kleuters met taalachterstand deels aan de scholen toe te kennen. Een voorstel dat voor commotie zorgde bij meerderheid en oppositie. Maaike De Vreese verdedigt het voorstel. Het gaat niet louter om ‘ouders bestraffen’, of ‘kindergeld afpakken’, zoals de kritiek uit progressieve hoek klonk. “Ik vind dat we het debat over ouderlijke verantwoordelijkheid moeten voeren”, vertelt De Vreese. U hoort Wannes Neukermans en Maaike De Vreese.

Beluister hieronder de podcast met Maaike De Vreese, surf naar palcast.be of zoek naar ‘PAL CAST’ op Spotify en Apple Music

Lees hieronder het volledige interview met Maaike De Vreese:

https://redactie.palnws.be/2023/02/maaike-de-vreese-vlaams-parlementslid-n-va-vdab-moet-activerend-werken-maar-dat-is-aartsmoeilijk-als-de-regering-de-croo-een-omgekeerd-signaal-geeft/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “PAL CAST. Maaike De Vreese (N-VA): “Als je ziet wat er nu in de Paleizenstraat gebeurt… De regering-De Croo zou zich diep moeten schamen””

  1. “Het gaat niet louter om ‘ouders bestraffen’, of ‘kindergeld afpakken’, zoals de kritiek uit progressieve hoek klonk.” spreekt men hier maar de Vlaming, die moet op zijn tellen passen want die word constant beboet en moet de hoogste belastingen betalen, doe daar als parlementslid eerst iets aan.

  2. Inderdaad, wie economisch productief bijdraagt tot het BNP is de politiek-correct belaagde pineut want die beurt later als gepensioneerde immers beduidend minder als een gepensioneerde ambtenaar, die zijn/haar loopbaan lang gretig uit het belastinggeld slurpt dat bij de economisch productieve afgeperst en afgetroggeld wordt.

Plaats een reactie

Delen