9 Kamerleden hebben extra uittredingsvergoeding gekregen in 2019: gemiddeld meer dan 26.000 euro per jaar

Karine Lalieux en Siegfried Bracke. Photonews

Binnenland politiek

9 Kamerleden hebben extra uittredingsvergoeding gekregen in 2019: gemiddeld meer dan 26.000 euro per jaar

Wannes Neukermans

Negen Kamerleden met een ‘bijzondere functie’ hebben bij hun afscheid in 2019 een extra uittredingsvergoeding aangevraagd en gekregen. Gemiddeld gaat het over een jaarlijks supplement van 26.667 euro bruto, soms tot 4 jaar lang.

32 Kamerleden oefenen ‘bijzondere functies’ uit: fractieleider, commissievoorzitter, ondervoorzitter, leden van het Bureau… In ruil voor die extra taken, krijgen die Kamerleden een extra vergoeding tijdens hun legislatuur in het parlement.

Maar ook als ze het parlement verlaten, hebben ze recht op een extra vergoeding, die ze zelf moeten aanvragen. Op basis van documenten die HLN wist te bemachtigen, hebben negen ex-Kamerleden die vergoeding in 2019 aangevraagd. Eric Van Rompuy (cd&v), Dirk Van Mechelen (Open vld), huidig pensioenminister Lalieux (PS), ex-Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA), Anne Dedry (Groen), Sonja Becq (cd&v), Karin Temmerman (Vooruit), Dirk Van Der Maelen (Vooruit) en Brecht Vermeulen (N-VA) kregen allen een extra uittredingsvergoeding.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/bracke-wil-extra-pensioen-niet-terugbetalen-in-tegenstelling-tot-de-croo-heb-ik-geen-dynastieke-verplichtingen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “9 Kamerleden hebben extra uittredingsvergoeding gekregen in 2019: gemiddeld meer dan 26.000 euro per jaar”

  1. En geen enkele Vlaams Belanger die zich bezondigd heeft aan de graaicultuur of gaat het discriminerende cordon zo ver dat zij daar geen aanspraak op mogen maken en de traditionele (incluis nva) wel. Bewezen is dat het Vlaams Belang de enige partij is die normen en waarden hoog in het vaandel draagt en tevens is het cordon enkel voor de postjes van de extreem linkse graaiers.

  2. Hoeveel van die dergelijke lijken zullen er nog uit de kast vallen? Weer scoren de traditionele partijen, dus zeker ook NVA, met deze graaicultuur van belastinggelden. Maar zoals BDW steeds zegt: het is de fout van de extremen die garen spinnen bij dergelijke “vaststellingen”, waar zijn partij deftig mee koploper is als het op graaien aankomt.

  3. De schandalen stapelen zich op en dan zwijgen we nog maar over de cumul van postjes en de corruptie bij de PS.
    En dan spreekt de EU van teveel corruptie in Oekraïne, hebben ze België dan nog niet onder de loep genomen ?

  4. Inderdaad Jack, nva is verworden tot een traditionele graaipartij, zie maar de 4 vetbetaalde jobkes van bart de wever en geen enkele gesubsidieerde journalist durft hem daar over aan te spreken.

  5. In elk krantenartikel dat je leest wordt de vergrijzing aangeduid als het grootste probleem van België. De gepensioneerden die heel hun leven lang hebben bijgedragen aan onze welvaart! Het probleem zit niet bij die mensen, het probleem zit bij een veel te groot aantal nutteloze politiekers die geen enkele meerwaarde brengen aan onze samenleving en waarvan de meerderheid dan ook nog eens graait dat het niet meer om aan te zien is! Gooi daarvan 70% op straat! DAT zou nog eens een goede oplossing voor een groot probleem zijn!

Plaats een reactie

Delen