Overbruggingsleningen Vlaamse overheid blijven in trek

Illustratie. Shutterstock

Binnenland politiek

De Ceulaer verdedigt mediaberichtgeving tijdens coronacrisis

Simon Segers

In De Zevende Dag heeft De Morgen-journalist Joël De Ceulaer het opgenomen voor de berichtgeving van de mainstream media tijdens de coronapandemie. “Velen denken dat ik het beleid voortdurend heb verdedigd, maar ik denk dat niets minder waar is.”

De uitzending spendeerde speciale aandacht aan het regeringsbeleid omtrent de pandemie, nu afgelopen zaterdag de eerste lockdown precies drie jaar geleden van start ging. Hoewel hij als “eenzame cowboy aan zijn toetsenbord” niet namens de media kan spreken, gelooft De Ceulaer niet dat het verhaal van de politici met weinig kritische beschouwing onder de bevolking verspreid werd. “Velen denken dat ik het beleid voortdurend heb verdedigd, maar ik denk dat niets minder waar is. De media zijn veeleer sussend geweest en ze hebben zeker geen angst aangejaagd. (…) Ik ben buitengewoon kritisch voor de media”, sprak de De Morgen-journalist.

De ware toedracht

Presentatrice Lisbeth Imbo vroeg hem verder of er destijds geen gebrek aan aandacht was voor dissidente stemmen. “In het journalistieke verhaal moet ik de ware toedracht achterhalen”, vervolgde De Ceulaer. “Als het over de evolutie van de mens gaat, interview ik ook geen creationisten, maar biologen. Als het over kankerbehandelingen gaat, interview ik oncologen, en geen homeopaten. De journalistieke taak is om een onderscheid te maken en mensen aan het woord te laten die de ware toedracht brengen.” Hij houdt ook vol dat er nooit een geheim van gemaakt is dat er bijwerkingen kunnen verbonden zijn aan de vaccins. “Anekdotes zijn geen data, ik zou graag wil horen van wetenschappers wat volgens hen de grootste schade berokkend heeft: het virus of het vaccin.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

19 gedachten over “De Ceulaer verdedigt mediaberichtgeving tijdens coronacrisis”

  1. Vijgen na Pasen ja, er was geen enkele media die de waarheid durfde te vertellen, elk ander woord dan de mislukte virulogen kwam niet eens aan bod, dikke leugenaar.

  2. Deze man is geen journalist maar een activist.
    En verder, wat een afgang voor de 7de dag, hun fichebakje is wel heel klein.
    Hier is één woord voor, een regimezender. En dan maar zagen over Orban.
    Lachwekkend.

  3. Dus m.a.w. bedoelt hij hier dat je nooit hebt hoeven praten met dissidente stemmen. Voor diegene die het niet begrepen hebben/hebben, alleen de regimepers had de waarheid in pacht omdat zij een zij alleen altijd de waarheid onderzoeken dankzij hun fantastisch en kritische onderzoeksjournalistiek, toch? 🤔

  4. Hehe … Joël De Ceulaer. Laat die man toch op pensioen gaan. Niet enkel Joël De Ceulaer maar ál onze media hebben de dissidente stemmen bewust genegeerd. Ze hebben blind de Amerikaanse media overgeschreven. De dissidenten werden, en vandaag nog, weggezet als onnozele “creationisten” en “homeopaten”. Onze media zijn de spreekbuis van een club Amerikaanse oligarchen. Onze politici trouwens ook.

  5. Een vraagje Mr De Ceulaer: U die de wetenschappers volgt en verdedigt, hoe verklaart u dat de zelf benoemde wetenschapper Van Ranst zei dat als bekend werd dat de mondmaskers op federaal niveau vernietigd waren door DeBlock deze toch geen enkel nut hadden, maar dat eens er terug stock was op federaal niveau dat ze verplicht moesten worden om het virus niet te verspreiden. Leg dat eens uit?

  6. In een notendop: That wasn’t real communism. De regering heeft een paar jaar planeconomie geprobeerd en zich gemoeid met elk aspect vd samenleving en onder dreiging van geweld haar wetten afgedwongen. Alles is nu kapot. Er is geen build back better. De mensen zijn arm. De collectivisten doen nu allemaal of ze meelopers of individualisten waren tijdens hun jaren van waanzin, en de normale mensen moeten nu doen of er niks gebeurd is zodat politiek links kan voortbestaan na hun staatsgreep en illegale regering.

  7. joëlleken is content,het heeft weer eens op tv mogen komen,.Ik heb het niet gezien,ik heb meer respect voor mijn TV,dat manneken doet wel het bloed onder je nagels kruipen.Mijn TV heeft het overleeft

  8. Hoezo “journalist” ? Veeleer een “journaille”ist, elke verwijzing naar gerijm op “canaille” en bestaande gebeurtenissen en/of personen berust louter op toeval en is volledig onintentioneel.

  9. Zijn “vijgen na mei-68” lijken inmiddels meer op versteende journaille-istieke keutels uitgestald in een bokaaltje te Bokrijk, tussen de fakkels met tondeldoos en een mallejan.

  10. Joelleken is de vleesgeworden frustratie. Het is hierbij nogmaals bewezen dat het klopt, rechtse mensen zijn inderdaad gelukkiger mensen. Linkse klojo’s wekken alleen maar medelijden op…

Plaats een reactie

Delen