Jan Peumans duwt Limburgse N-VA-lijst | PAL X

Zuhal Demir en Jan Peumans. Twitter

Binnenland politiek

Herman De Croo over pensioenextra’s: “Mandataris kan er op zich van uitgaan dat pensioen correct berekend is”

Wannes Neukermans

Na de heisa die ontstaan is over de extra pensioenvergoedingen die oud-Kamervoorzitters Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA) jarenlang ontvangen hebben, hebben Open Vld en De Croo een persbericht verspreid. De Croo zegt bereid te zijn de ontvangen vergoedingen terug te betalen, mocht blijken dat ze onwettig waren.

Open Vld zegt te vinden dat de zaak tot op het bot uitgezocht moet worden. “De onterecht betaalde vergoedingen moeten terugbetaald worden”, klinkt het. Omdat er twijfel gerezen is over de wettelijkheid ervan, doet Herman De Croo afstand van de bijkomende vergoeding. ” Indien blijkt dat de regeling onwettig zou zijn, wat nog niet duidelijk is, zal hij die voor het verleden ook terugbetalen”, klinkt het in de persmededeling.

HDC en zijn partij blijven benadrukken niet op de hoogte geweest te zijn. “Op zich kan een gepensioneerd mandataris er van uitgaan dat zijn pensioen en vergoedingen correct berekend zijn”, luidt het in de mededeling. Herman De Croo overweegt overigens ook nog klacht neer te leggen “tegen wie verantwoordelijk is voor deze fout”.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/herman-de-croo-en-siegfried-bracke-ontvangen-al-jaren-maandelijks-duizenden-euros-onwettige-pensioenextras/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “Herman De Croo over pensioenextra’s: “Mandataris kan er op zich van uitgaan dat pensioen correct berekend is””

  1. “Mocht blijken dat ze onwettig waren”. Wat een klucht ! België is zo rot en corrupt als het klein is. De Croo en Bracke geraken hier, probleemloos, mee weg. Zie de fraude van De Gucht. En, wat was het ook weer met die ACV Communist en zijn brugpensioen ?

  2. Zo’n dikke 6500€ bruto per maand of netto zo’n 50.000€/jaar als extra pensioen en deze “heren” wisten niet dat dit op hun rekeningen verscheen, of over meer dan 20j zo’n 1Mio€ onwettig geïncasseerd. Een rechtzetting zal nooit gebeuren, op Vlaams niveau heeft men de zaak El Kouakibi op de lange baan geschoven, op federaal niveau zal deze zaak de eeuwigheid ingaan. Journalisten die het aandurven het komende jaar daar vragen over te stellen zullen “gecancelled” worden, vervolgd worden, belastingcontroles krijgen… Zoals Llywelyn hierboven al aanhaalde, de zaak Fortis/Degucht werd ook “geklasseerd” en de zaak “Arco/ACV/Leemans” zal evenzo in de vergeethoek geraken. Maar de gewone werkende burger zal niet met een halve € teveel aan inkomsten getolereerd worden. Resultaat: anti politieke gevoelens en mensen die “extreem” stemmen. Als Stalinist weggeschreven worden zal door NVA getolereerd worden, immers de beste vriend Rousseau van Keizer Bart heeft PVDA al binnen genomen op lokaal vlak en BDW heeft ze nodig om de postjes te herverdelen (geen enkele Vooruit stem vandaag te horen in beide foefelzaken) maar VB zal weer eens afgeschilderd worden als de grote “verantwoordelijke” voor deze malaise….enkel omdat ook dit gesjoemel in de pers is gelekt. Onze “top gamer” zal op Vlaams niveau wel verder excelleren in zijn stikstofdossier om de laatste boeren uit Vlaanderen klein te krijgen. Ook toevallig in deze dag van ellende wordt tussendoor gemeld dat heel “toevallig” het capaciteitstarief door een “Brusselse” rechter waarvoor het dossier geen rol speelt (het is maar voor de “salles flamands” à payer), er even tussen door wordt vermeld dat de Vlaming het gelag toch weer mag ophoesten….schijnvertoning waar Demir ook weer eens door de mand valt. Wat een triestige dag voor de Vlaamse belastingbetaler!

  3. Ik heb van OpenVld geen persbericht gezien toen uitkwam dat Pinxten 500.000€ scheef had geslagen in Europa! Heeft die dat ook terugbetaald??!! Toppunt was dat hij werkte op de dienst die moest toezien dat er geen misbruik van EU geld werd gemaakt!!?? Als de vos de passie preekt boer let op uw ganzen!!?? Hypocrieten/cleptomanen van de bovenste plank ,ook die van N-VA!! Jef met de klak en zijn Lisa hun boeltje wordt aangeslagen voor veel minder en zitten in hotel houten pollepel streepjes op de muur te trekken!! Hoe ver staat het eigenlijk met het onderzoek naar El Kaouakibi of wordt deze gierput over de verkiezingen getild om subsidiestrooiers van verschillend politiek pluimage uit de wind te zetten!!??

  4. Wees er maar zeker van dat er nog van dergelijke “constructies” bestaan die het leven van de politici financieel aangenamer maken. België, de meest succesvolle falende Staat in Europa.

  5. Daarom heeft de meerderheid van de bevolking een hekel aan de politiek. Er worden wekelijks nieuwe regeltjes verzonnen om de mensen hun vrijheid te beknotten, meer belastingen te betalen, en meer basisrechten aan banden te leggen. Voldoet de gewone sterveling hieraan niet wordt hij vervolgd tot het eind der dagen. Deze zakkenvullers maken zelf regeltjes om hieraan te ontsnappen of negeren ze gewoonweg. Vervolging? Nul nada nikske!

  6. Iedere Belg wordt verondersteld de wet te kennen, dus zeker ook deze twee fraudeurs die zich “eerste burger van het land” durven noemen, maar dan blijkbaar niet weten dat 92.000 € per jaar (of gemiddeld 7.667 € per maand) een absoluut maximum is. Om daar bovenop nog 6.700 € (De Croo) en 3.000 € (Bracke) te ontvangen, moet je beseffen dat dit buiten de wet is. Wanneer een veroordeling, terugbetaling en een boete er bovenop, zoals dat voor de gewone gepensioneerde ook zou zijn ? Zum kotzen !

  7. Bracke verblijft nu in Zuid-Afrika, hij reageert niet op de kwestie omdat hij de ins and outs niet kent. Bracke en De Cr00 zijn gewoon om met veel nullen te rekenen zeker voor de komma. En petit comité en zeker als het over zo’n riant zelfbedruipingsysteem gaat, worden er veel plooien gladgestreken.

  8. terugbetalen? Dat lijkt me onvoldoende! Van dergelijke schabouwelijke “ik-weet-van-niets” houding word ik woedend. En dan nog de lef hebben naar de rechtbank te trekken voor zijn goot gelijk??? Wees er maar van overtuigd dat hij verduiveld goed wist dat die extraatjes onwettig waren. Die krokodil is niet van zijn eerste leugentje aan het vervellen. Daar is maar een terechte volledige oplossing aan: (i) terugbetalen tot en met de eerste onnwettige uitkering, (ii) intresten bijrekenen aan de gerechterlijke intrestvoet, (iii) gevangenisstraf voor het bedrijven van Fraude met duidelijke kennis van zaken, (iv) burgerrechten afgenomen voor de rest van zijn korkodille-leven. Als hij het moeilijk heeft om rond te komen moet hij maar gaan schooien bijzijn zoon, die ook geen schik ervan heeft veel kassa kassa samen te dweilen om zijn Italiaanse poeperke te kunnen betalen.

  9. Voor één keer moet ik een De Croo gelijk geven . Ik ga er ook van uit dat mijn pensioen correct berekend is . En indien het meer is , dan ik zelf uitgerekend zou hebben , zal ik ook zwijgen . En inderdaad , hoe zit het met die andere kamervoorzitters ? De pensioenen van al deze heren liggen duidelijk te hoog . Er zou een basispensioen moeten zijn , gelijk voor iedereen die voldoende gewerkt heeft . En diegenen die meer verdiend hebben , kunnen dan zelf sparen voor een extra legaal pensioen .

  10. Maar wie WEL een loopbaan lang nuttig werk voor de Maatschappij heeft gepresteerd door WEL economisch productief lang tot het BNP bezig geweest te zijn, die krijgt door het politiek-correct ontaard Systeem een halve appel en kwart ei pensioen toegesmeten.

Plaats een reactie

Delen