Dertien Brusselse gemeenten starten 2024 zonder begroting: “Gemeenten kunnen het financieel én bestuurlijk niet meer aan”

Mathias Vanden Borre tijdens de Brusselse gemeenteraad. Belga

Binnenland politiek

PAL CAST. Zanger en acteur Koen Crucke: “We moeten fier zijn op onze Vlaamse cultuur”

Stijn Derudder

Deze week spraken we met Koen Crucke, zanger en acteur, maar ook fiere Vlaming. In 1848 werd de Vlaamse Leeuw voor het eerst gezongen. Dat was in de Minardschouwburg na de opvoering van een toneelstuk. In 2019 werd dat herdacht met de herneming van het lied, met Koen Crucke als aangever.

Koen Crucke is ondertussen 71 jaar, maar veel actievere artiesten dan Crucke vind je niet. Tijdens de paasvakantie heeft hij een nieuwe show, slechts een van de vele optredens die dit jaar op het programma staan. We praten ook over wat de impact van de coronamaatregelen was op de showbizz, onze Vlaamse cultuur en ons Vlaamse patrimonium, over uit de kast komen en natuurlijk ook over ‘Samson en Gert’.

Beluister hieronder het gesprek met Koen Crucke, surf naar palcast.be of zoek op Spotify of Apple Music naar ‘PAL CAST’.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

3 gedachten over “PAL CAST. Zanger en acteur Koen Crucke: “We moeten fier zijn op onze Vlaamse cultuur””

  1. VRT /VTM , OVLD partijkrant Het Laatste Nieuws, “Thuis” en “Familie” van dezelfde orde als de Vlaamse Vivaldi partijen, om van de kotsen. Vlaamse zelfhaters politici (CVP en liberalen) die hoogverraad pleegden door de democratische besluitvorming te vervangen door de dubbele meerderheid op eis van de Wallinganten. Uiteraard eisen de Walen privilegies die ze zelf niet willen delen met de Duitse gemeenschap in Ost Belgien. Voor de Franstalige socialisten geldt de regel baten voor het franccofone herrenvolk en lasten voor de Vlaamse en Duitstalige landgenoten. Hoelang nog moeten de Vlaamse en Duitse gemeenschap voor knechten spelen van die profiteurs en parvenus? Walen en franskiljons buiten ! Splitsing van België nu !

Plaats een reactie

Delen