Filip Watteeuw (Groen) haalt uit naar geoloog KU Leuven: "Wat is er in uw kindertijd fout gelopen?"

Filip Watteeuw. Photo News

Binnenland politiek

Filip Watteeuw (Groen) haalt uit naar geoloog KU Leuven: “Wat is er in uw kindertijd fout gelopen?”

Anton Schelfaut

Filip Watteeuw, Groen-politicus en schepen van Mobiliteit in Gent, heeft op Twitter uitgehaald naar geoloog Manuel Sintubin (KU Leuven). Die laatste vroeg zich af hoe Groen zich zou voelen bij de Duitse kernuitstap, die vanaf middernacht een feit is, maar dat was niet naar de zin van Watteeuw. “Wat is er in uw kindertijd fout gelopen?”, sneerde de Gentse schepen.

Om middernacht worden in Duitsland de laatste drie kernreactoren van het net gekoppeld: Isar 2 in Beieren, Emsland in Nedersaksen en Neckarwestheim 2 in Baden-Württemberg. Daarmee komt na 60 jaar een einde aan het nucleaire tijdperk in het land.

In tegenstelling tot hun Duitse tegenhangers zijn de Belgische groenen er deze legislatuur niet in geslaagd om de volledige kernuitstap in 2025 te realiseren. Door de oorlog in Oekraïne zagen ze zich immers genoodzaakt om in te binden en de twee jongste kerncentrales langer open te houden, om zo de bevoorradingszekerheid te garanderen.

(Lees verder onder de tweet.)

“Bijna ziekelijke obsessie”

Geoloog Manuel Sintubin vroeg zich af hoe Groen zich vandaag zou voelen, wetende dat de kernuitstap in Duitsland vanaf middernacht een feit is. Hij verwees daarbij naar een uitspraak van Groen-vicepremier Petra De Sutter in een interview met De Standaard: “Groen zal de geschiedenis ingaan als de partij die de kernuitstap heeft gerealiseerd.”

Die tweet schoot echter in het verkeerde keelgat bij Filip Watteeuw, de groene schepen van Mobiliteit in Gent. Hij maakt zich naar eigen zeggen oprecht zorgen over de professor en zijn “bijna ziekelijke obsessie” met Groen. “Wat is er in uw kindertijd fout gelopen?”, sneerde hij.

“Ranzige tweet”

De reactie van Watteeuw lokt heel wat verontwaardigde reacties uit op sociale media, onder meer bij historicus en opiniemaker Philip Roose. “Ranzige tweet. Stel u voor dat Van Grieken (de voorzitter van Vlaams Belang, red.) zoiets schreef”, hekelt hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

16 gedachten over “Filip Watteeuw (Groen) haalt uit naar geoloog KU Leuven: “Wat is er in uw kindertijd fout gelopen?””

  1. Watteeuw = Gentse lul van de eeuw!. Dankzij zijn groene smurfpartijtje zien we allemaal zwarte sneeuw. Al zijn gelul is één grote geeuw. Maar binnenkort opgevreten dankzij een Vlaamse leeuw. 🖕🖕🖕

  2. Een boek, samen te vatten als volgt: ” Als kleine jongen, met de intelligentie van een nageboorte, wat in een put is gevallen, niet genoeg liefde gehad: vader dronk en moeder prostitué” . Je zou al voor minder “Groen” uitslaan. Trouwens, dit zijn dé hoofdcriteria, om in aanmerking te komen voor een “Groen postje”. Een gebit ten toon kunnen spreiden met tanden, als even zovele afgestorven konijnenkeutels, is een pluspunt.

  3. Toch even een bedenking. Die Groenen hebben hun duivelse plannen kunnen uitvoeren, omdat Porno-Croo ze in de regering heeft binnengeloodst. Wat betreft de Vlaamse Leeuw: De Wever heeft die, met goedkeuring van de Fluppe, gecastreerd.

  4. Niet te ver van het onderwerp afdrijven e stratocumulus. Vandaag zijn we een Groen politicus aan het roasten omdat ie aggresief wordt als een vrouw wanneer je hem confronteert met een eerder citaat. Een beetje zoals Greta Thunberg die tweets verwijdert over het einde van de wereld wanneer de datum vd apocalypse eigenlijk al voorbij is. Phahahaaa. #nodickenergy

Plaats een reactie

Delen