Jong Groen verwijdert "ongenuanceerde" tweets, maar herhaalt pleidooi voor meer diversiteit in parlementen

Jong Groen-covoorzitters Laura Schuyesmans en Kilian Vandenhirtz. Foto: Twitter (Kilian Vandenhirtz)

Binnenland politiek

Jong Groen verwijdert “ongenuanceerde” tweets, maar herhaalt pleidooi voor meer diversiteit in parlementen

Anton Schelfaut

Jong Groen pleitte er gisteren op Twitter voor om de “witte en vaak ook te oude mensen” bij Groen te vervangen door jonge en diverse vernieuwers. Maar omdat hun pleidooi ophef veroorzaakte op sociale media, hebben de jonge ecologisten hun “onvoldoende genuanceerde” tweets intussen verwijderd. In een nieuwe berichtenreeks herhalen ze hun pleidooi voor meer diversiteit in de parlementen. “Die vinden we onvoldoende terug”, klinkt het.

Naar aanleiding van het tegenvallende resultaat van Groen in de Grote Peiling, had Jong Groen gisteren een tweet de wereld ingestuurd waarin het pleitte voor meer verjonging en diversiteit binnen de partij. De jongerenorganisatie verweet de “witte, vaak ook te oude mensen” bij Groen dat ze de verkeerde inschattingen hebben gemaakt.

In een nieuwe berichtenreeks op Twitter laat Jong Groen zondag weten dat het de bewuste tweet offline heeft gehaald, omdat de jonge ecologisten vinden dat die onvoldoende genuanceerd was en dat ze hun woorden beter hadden moeten kiezen. Desondanks blijven ze vasthouden aan de boodschap dat ze een betere weerspiegeling van de samenleving willen in de parlementen.

(Lees verder onder de tweet.)

Diversiteit

Dat betekent voor Jong Groen “uiteraard niet” dat er geen plaats meer is voor “oudere, witte mensen” in het parlement. “Leeftijd en huidskleur als enige criteria gebruiken, zorgt niet voor een correcte representatie”, klinkt het. “In 2024 moet er gewoon een betere balans in diversiteit zijn.”

De jongerenorganisatie verduidelijkt ook welke vorm van diversiteit ze precies nastreeft. “We willen diversiteit op het vlak van afkomst, inkomen, opleidingsniveau, gender, geloof, leeftijd, medische realiteit en seksualiteit, want die vinden we te weinig terug in het parlement”, oordeelt ze.

Tot slot leggen de jonge ecologisten ook uit waarom steeds meer jongeren en mensen uit protest ‘extreemrechts’ of ongeldig stemmen. “Volgens ons ligt dat aan het feit dat ze zich niet gerepresenteerd voelen en we willen dat dus anders zien”, besluiten ze.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2023/04/jong-groen-wijt-tegenvallend-peilingsresultaat-aan-witte-en-vaak-ook-te-oude-mensen-bij-moederpartij/

Les voor Jong Groen

Ook Groen-covoorzitters Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji hebben intussen gereageerd op de ontstane heisa. Om als partij een weerspiegeling van de samenleving te kunnen zijn, mag volgens hen niemand worden afgerekend op zijn of haar leeftijd of huidskleur. “Ecologisten zullen altijd pleiten voor meer inclusie en daar is nog veel werk, maar dat lukt alleen als tegenstellingen worden overbrugd in plaats van opgepookt”, klinkt het unisono. “Dat was ook een les voor Jong Groen”, voegt Naji daar nog aan toe.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

22 gedachten over “Jong Groen verwijdert “ongenuanceerde” tweets, maar herhaalt pleidooi voor meer diversiteit in parlementen”

  1. Nog meer lachgas inhaleren pubers, dan wordt je nog groener. Wat een bende is me dat! Het enige wat ze oogsten met zulke uitspraken is nog meer tegenwind. De kiesdrempel is reeds in zicht, maar dan langs onder, want erover geraken zal niet meer lukken.

  2. We willen diversiteit op het vlak van afkomst, inkomen, opleidingsniveau, gender, geloof, leeftijd, medische realiteit en seksualiteit, want die vinden we te weinig terug in het parlement.
    Maar GEEN diversiteit in meningen en vooral geen blanke mensen!!!

  3. Zou er eens iemand zo vriendelijk willen zijn om aan die snotneuzen te vertellen dat niet het VB maar Groen de meest gehate partij is. Veel volk zal er niet onder de indruk zijn van hun lieftallig woke-smoeltje. Met hun gewiste tweet bewijzen ze ook niet van de snuggerste te zijn.

  4. Ik vind dat mensen met een migratie-achtergrond al disproportioneel vertegenwoordigd worden in de politiek. Misschien hebben we net behoefte aan meer blanke, mature en Christelijke politici?

  5. Zo kennen we ze echt wel onze groene rakkers: iedereen beschuldigen van discriminatie en racisme en dan net hetzelfde doen met de blanke en oudere mensen. Zien dat hun riedeltje averechts uitdraait en dan hun staart intrekken. “Onvoldoende genuanceerd” is de uitleg. Zou TVG ook op die manier mogen communiceren?

  6. Toen ik jong was hebben mijn ouders en mijn scholing mij geleerd om eerst na te denken en daarna mijn gedachten uit mijn mond te laten komen. Maar ja, dat waren die “oude, niet-woke, blanke racisten”. Jullie zien nu wat er van komt door net het omgekeerde te doen door eerst jullie racistische haatpraat te spuien en daarna uw “k.k” te moeten intrekken. Ik hoop dat jullie er door het parket voor aangepakt worden!

  7. Met het slechts 4 kernwoorden bevattend PoCo neologismen woordenboekje ; “diversiteit, inclusie, racisme en discriminatie” kan woke journaille al een massa nestbevuilende artIkels uit de Linkse duim zuigen en publiceren in door het Regime gesubsidieerde woke bedrukt papier.

  8. Al wat niet volkomen strookt met het vermeend PoCo Eigen Groot Gelijk krijgt de etiketten “haat”, “discriminatie” en “racisme” opgekleefd door PoCo-ontaarde fanatici, de voorbeelden zijn legio. Maar intussen wel blijven zemelzeiken over vermeende “diversiteit” maar nooit qua opinies !

  9. Tot slot leggen de jonge ecologisten ook uit waarom steeds meer jongeren en mensen uit protest ‘extreemrechts’ of ongeldig stemmen: “Volgens ons ligt dat aan het feit dat ze zich niet gerepresenteerd voelen en we willen dat dus anders zien” Ze hebben overschot van gelijk. Vlaanderen stemt iedere verkiezing meer rechts, rechtser, rechtst en toch krijgen we iedere keer een linkse PS-regering. Dus groentjes, stap uit Vivaldi, laat de rechtse partijen aan bod en ik garandeer dat de Vlaming zich meer gerepresenteerd zal voelen.

Plaats een reactie

Delen