Rekeningen Nigel Farage gesloten vanwege politieke uitspraken, Van Langenhove: “Hem overkomt hetzelfde als mij en andere activisten”

Nigel Farage en Dries Van Langenhove. Shutterstock en Photonews

Binnenland politiek

Franse Gemeenschap gebruikt “schimmige constructie” om 800.000 euro per jaar aan pro-Franstalige organisaties in Vlaanderen te geven

Wannes Neukermans

Via een in Parijs gevestigde organisatie geeft de Franse Gemeenschap bijna 800.000 euro per jaar aan Franstalige organisaties in Vlaanderen. Het overgrote deel van het geld gaat naar Franstalige bibliotheken en cultuurhuizen in faciliteitengemeenten. Een bibliotheek in Sint-Genesius-Rode die jaarlijks 83.200 euro krijgt. Een pro-Franstalige politieke actiegroep in Voeren kreeg vorig jaar 76.853 euro. Het ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Delen