Rellen in Duitsland na veroordeling links-extremisten 

Illustratiebeeld. Shutterstock

Binnenland politiek

Kristof Calvo (Groen) verlaat nationale politiek: “De revolutie staat op uitbreken”

Anton Schelfaut

Groen-Kamerlid Kristof Calvo heeft donderdagochtend op Twitter aangekondigd dat hij in 2024 de nationale politiek vaarwel zegt. Hij wil zich focussen op de lokale politiek in Mechelen.

Na drie termijnen in de Kamer houdt Kristof Calvo (Groen) het voor bekeken en kiest hij voluit voor de lokale politiek in Mechelen. “Iemand zoals ik, die veel wil veranderen en vernieuwen, moet ook zelf durven vernieuwen en veranderen”, kondigt hij zijn vertrek aan op Twitter.

Toch zal Calvo de komende maanden nog een laatste keer alles uit de kast halen om een doorbraak te forceren in het dossier van de partijfinanciering. “Dit dossier vraagt om hardnekkige volksvertegenwoordigers. Zo zal ik mij dus ook opstellen”, belooft hij.

Tot slot waarschuwt Calvo voor een nieuwe “Pikzwarte” Zondag. “Ons politiek systeem is oud, moe en versleten. We moeten revolutie maken voordat die uitbreekt, zei Nederlands politicus Hans Van Mierlo ooit. De revolutie staat op uitbreken. De tijd om ze nog zelf te maken, wordt steeds korter”, besluit hij.

(Lees verder onder de tweet.)

Nationale leegloop

Ook An Moerenhout (Groen) kondigde vanochtend aan dat ze in 2024 stopt als Vlaams Parlementslid. “Het begint toch wat op een nationale leegloop te lijken bij Groen”, reageert Wetstraatjournalist Ivan De Vadder. Eerder kondigden ook Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman, fractieleider Björn Rzoska en Brussels Parlementslid Juan Benjumea hun afscheid van de nationale politiek aan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Kristof Calvo (Groen) verlaat nationale politiek: “De revolutie staat op uitbreken””

  1. “quand les dégoutés partent,les dégoutants restent”noch efkens en die vertrekken sowieso,onder de drempel.Ik beklaag de Mechelaars als calvo daar de baas wil spelen,alhoewel,veel autochtone blijven er niet over,het merendeel zijn er van het slag die voor onze pensioenen zullen werken,vriendjes van puistenkop anuna.

  2. Waarom nog Groen als de N-VA zelf de communisten in haar partij heeft? Dat zwart-geel is maar een voorgevel bij de N-VA. Laat alle N-VA politici een politieke vragenlijst invullen en de lijken vallen uit de kast. Dat zijn geen Vlaams-Nationalisten, da’s gwn de VLD/Groen/SPA alliantie

  3. Zij die mensen uitsluiten komen niet meer aan de bak door hun eigen onkunde, dit is het begin van de keerzijde van hun eigen discriminatie waardoor ze zichzelf uitgesloten hebben, boontje komt om zijn loontje.

  4. Dat is goed nieuws. Je hebt gelijk Calvo, je hoort niet thuis in de nationale politiek. Je hoort eigenlijk helemaal niet aan politiek te doen. Groen stemmen is dom stemmen.

  5. De eeuwige ziekte van de Vlaamse beweging en bij uitbreiding rechts Vlaanderen: de geestverwanten aanvallen en te kakken zetten. Op dat vlak zijn de linksen altijd slimmer geweest , die weten wie hun bondgenoten kunnen zijn als het erop aankomt en vooral: wie hun echte vijanden zijn. Richt uw pijlen op de echte tegenstrevers, er zijn er meer dan genoeg.

  6. Eindelijk zijn we van die arrogante dromer verlost. Dankzij de andere kopstukken die Groen reeds verlaten hebben, zullen we in 2024 niet veel meer horen van deze partij… eindelijk eens goed nieuws uit de wetstraat.

  7. Maar sedert het mislopen van zijn benoeming tot minister hebben we Calvo niet meer gezien, noch gehoord in de kamer, maar de netto wedde 7646€ bedraagt zonder extra’s….om niets te doen blijft doorlopen en daarenboven gaat hij nog een dikke uittredingvergoeding incasseren en een dik pensioen boven dat van wat wettelijk is, want de federale overheid heeft nog niets afgeschaft in die zaak. Kun je echt nog dergelijke graaiers nog serieus noemen?

  8. Het spijt me voor u, maar blind blijven voor de politieke realiteit is ook een ziekte van veel Vlamingen. De NVA, of u het nu graag hoort of niet, is verworden tot een establishment-partij, noch min noch meer. Wat is er echt Vlaams aan deze partij? Welke van hun belangrijkste Vlaamse beloftes zijn er uitgevoerd? De diepvries in, ja.
    Wat uw reactie betreft vergeet u waarschijnlijk bewust dat de NVA zelf doet wat u rechtse Vlamingen verwijt, nl. geestesverwanten aanvallen en kleineren, beschimpen en uitschelden voor “paljas”. Of zijn de Vlamingen van het VB voor u misschien geen geestesverwanten? U gaat nogal kort door de bocht, zoveel is zeker. Benieuwd van hoeveel rechtse Vlamingen volgend jaar eindelijk de schellen van de ogen zullen vallen.

  9. Ze hebben allemaal de mond vol van politieke vernieuwing maar ministerposten zitten vol ONVERKOZENEN of zoontjes en dochtertjes van. En is het niet 1 van deze 2 dan zijn het partijSOLDATEN die blindelings stemmen en daarvoor blijven beloond worden…

  10. Eerst het Vlaams en nationaal politiek systeem helpen vernielen en maar in de steden en gemeentes de boel op stelten zetten, zoals de coalitie het in Gent al enkele njaren aan het doen is.

Plaats een reactie

Delen