Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Binnenland politiek

Uw Mening: Dat FVD ook in ons land een Europese lijst indient, zorgt enkel voor versplintering

PAL

De Nederlandse politieke partij Forum voor Democratie (FVD) van Thierry Baudet zal in 2024 ook in Vlaanderen opkomen voor de Europese verkiezingen. Het merendeel van de PAL NWS-lezers is echter van mening dat dit enkel voor verdere versplintering zal zorgen.

Forum voor Democratie zou concurrentie kunnen zijn voor het Vlaams Belang en die partij reageerde dan ook weinig enthousiast op de aankondiging van Baudet vorige week. “Op een moment dat de Vlaamse, rechtse stemmen samen zo hoog scoren, wil hij ze hier komen verdelen”, reageerde Tom Van Grieken. Baudet zelf zegt dat FVD op Europees niveau toch verschilt met Vlaams Belang: “Wij willen de echte ontmanteling van Europa”, reageerde hij bij PAL.

63 procent van de respondenten is van mening dat Forum voor Democratie enkel voor verdere versplintering zal zorgen. “Samenwerken in plaats van te proberen concurreren zou iets minder pretentieus overkomen”, klinkt het streng in de reacties. Een andere 17 procent zegt niet te overwegen om op FVD te stemmen: “Ik stem niet voor een Poetinbewonderaar”, klinkt het onder andere. Twintig procent van de respondenten overweegt wel om op de partij van Baudet te stemmen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Uw Mening: Dat FVD ook in ons land een Europese lijst indient, zorgt enkel voor versplintering”

  1. Als je sommige uitspraken van die man analyseert,kan je toch niet anders dan zeggen dat ‘m een psycholoog nodig heeft?Je hebt rechts,extreem-rechts en dan heb je FVD.Géén haar op m’n hoofd dat ik ooit op die man zou stemmen en waar hij voor staat,dan nog liever op CD&V.

Plaats een reactie

Delen