Fouad Ahidar stapt uit Vooruit: “Partij nooit nodig gehad”

Fouad Ahidar lag vooral met Conner Rousseau in de clinch. Belga

Binnenland politiek

Uw Mening: Ook in Vlaanderen wordt migratie doorslaggevend verkiezingsthema

PAL

Uit onderzoek is gebleken dat vooral migratie en asiel de redenen waren dat de PVV van Geert Wilders het bij de Tweede Kamerverkiezingen zo goed deed. Ook hier zullen heel wat mensen vooral naar de migratiestandpunten van partijen en kandidaten kijken, zo blijkt uit onze bevraging.

Naast de immigratiestandpunten, vonden de PVV-stemmers gezondheidszorg, wonen en veiligheid en criminaliteit belangrijk. Daarnaast vond de achterban de slogan “Nederland weer van de Nederlanders” ook belangrijk.

61 procent van de respondenten van de laatste Vraag van de Week geeft aan asiel en migratie het belangrijkste thema te vinden. Daarnaast blijkt ook het communautaire belangrijk: 25 procent wil “meer Vlaanderen”. Veiligheid en vrijheid zijn bij een deel van de lezers ook belangrijk.

“Alle vier thema’s zijn belangrijk, maar asiel en migratie is stap één in het oplossen van de meeste andere problemen”, vindt een lezer. Een andere lezer vindt dan weer dat meer Vlaamse autonomie de sleutel is. “Meer Vlaanderen is dé voorwaarde om dan efficiënt al de andere thema’s aan te pakken.” Een ander deel van de lezers gaf in de reacties dan weer aan dat ze onmogelijk een thema als belangrijkste konden aanstippen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Uw Mening: Ook in Vlaanderen wordt migratie doorslaggevend verkiezingsthema”

  1. De racistische moord van een bende Maghrebijnen op een jonge Franse rugby-speler in het Franse dorpje Crépon brengt heel Frankrijk in beroering en zelfs zijn er tekenen van beginnende burgeroorlog. Aanvankelijk wilden de progressieve media in Frankrijk dit verzwijgen en angstvallig werd getracht den namen van de daders niet bekend te maken…tevergeefs.
    Hetzelfde scenario bij ons. Over de zaak Crépon werd in de Vlaamse media nauwelijks of niet gesproken, ondanks de enorme impact in Frankrijk.( ga maar eens op You tube en bekijk en beluister het interview met de burgemeester van het nabijgelegen stadje Ornans, van waaruit de moordenaars afkomstig waren…). Zij willen ten allen prijze vermijden dat het zo belangrijke thema migratie ‘het ’thema wordt bij de komende verkiezingen. Het zou wel eens in de kaart kunnen spelen van een bepaalde partij, die zij haten…Zij vergeten echter dat de realiteit de leugen altijd inhaalt en dat hun manipulaties gewoon het tegendeel bewerkstelligen.

Plaats een reactie

Delen