OPINIE. Jurgen Ceder: "Geweld op oudejaar is het nieuwe normaal"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Weekblad 't Pallieterke

OPINIE. Jurgen Ceder: “Geweld op oudejaar is het nieuwe normaal”

Jurgen Ceder

“Oudejaarsavond zonder grote rellen, wel tweehonderd arrestaties in Brussel en Antwerpen”, titelde het Nieuwsblad online. De titel klopt niet - alleen al in Brussel waren er meer dan 200 arrestaties -, maar je vraagt je vooral af wat er moeten gebeuren vooraleer men het over ‘grote rellen’ wil hebben.   De gewoonte om rel te schoppen bij de jaarovergang lijkt uit Frankrijk te komen, meer bepaald uit Straatsburg op het einde ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Jurist Jurgen Ceder (°1963, Aalst) nam enkele jaren geleden als eresenator afstand van de Belgische politiek om zich toe te leggen op het vaderschap. Vanuit die hoedanigheid overschouwt hij als analist de grote gewapende en culturele conflicten waar de wereld vandaag mee te kampen heeft.

Delen