COLUMN. Arthur Van Amerongen: “De kroketten in het restaurant zijn aan de kleine kant”

Arthur Van Amerongen schrijft over de Vlaming en zijn eten. Foto: Shutterstock/Koos Breukel

Weekblad 't Pallieterke

COLUMN. Arthur Van Amerongen: “De kroketten in het restaurant zijn aan de kleine kant”

Arthur van Amerongen

Wat mist een Vlaming het meest als hij in den vreemde woont? In eerste instantie denk ik dan aan klassiekers als tomaat-garnaal, mosselen met friet, stoemp, witlof met ham uit de oven, paling in ’t groen, waterzooi, neuzekes uit Gent, hopscheuten en natuurlijk garnaalkroketten.
Belgische wafels zette ik bewust niet in het lijstje, want die werden al in Tel Aviv verkocht toen ik daar in 1981 woonde. De ‘gaufres de Bruxelles’ hebben zich met de snelheid van het coronavirus over de wereld verspreid...


Lees dit artikel!

Login om dit bericht volledige te lezen of steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Maak hieronder je keuze voor het gewenste abonnement:

Doorlopend abonnement

Maandelijks opzegbaar

€ 9,00

per maand

Eenmalig betalen

3 maanden PAL-abonnement

€ 27,00

per kwartaal

Geen gedoe

12 maanden PAL-abonnement

€ 108,00

per jaar

Liever ook op papier? Bekijk alle abonnementen!

Het doorlopend abonnement wordt automatisch verlengd voor steeds één maand.

Liever ook op papier? Bekijk al onze abonnementen!

Steun het vrije woord met een online abonnement van 3 maanden via een eenmalige betaling.

Liever ook op papier? Bekijk al onze abonnementen!

Steun het vrije woord met een eenmalige betaling en je zit een jaar goed.

Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Delen