Vlaams Parlementslid Hannelore Goeman (Vooruit). Photo News

Vlaams Parlementslid Hannelore Goeman (Vooruit). Photo News

Binnenland politiek

Hannelore Goeman haalt uit naar VB: “Vrouwen zijn meer dan broedkippen”

Simon Segers

Vlaams Parlementslid Hannelore Goeman (Vooruit) heeft tijdens de plenaire vergadering in het Vlaamse halfrond uitgehaald naar de gezinspolitiek van het Vlaams Belang.

Dat het aantal geboortes per vrouw al decennia afneemt in België, is oud nieuws. Het is een fenomeen dat zich overal in de ontwikkelde wereld in min of meerdere mate voordoet en waarvoor nog geen doeltreffende oplossingen gevonden zijn. Die geboorteproblematiek wordt in Europa momenteel enkel benoemd door conservatieve partijen. Denk hierbij aan de Hongaarse Fideszpartij van Viktor Orban en dichter bij huis aan Vlaams Belang.

De jaren 50 zijn voorbij

“De boodschap in het programma is heel duidelijk. Wij moeten meer kinderen krijgen, liefst voor ons 30 jaar. Hoe vroeger hoe beter, zoals vroeger”, reageerde Goeman tijdens een interpellatie van Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy. “Zoals toen de vrouwen nog aan de haard zaten. Ik heb een duidelijk boodschap voor jullie. Vrouwen zijn meer dan broedkippen die thuis zitten te wachten, terwijl de mannen de beslissingen nemen voor ons. De jaren 50 zijn gelukkig al lang voorbij”, aldus de Vooruit-politica.

Investeren in de kinderwens

Hoewel het klopt dat Vlaams Belang pleit voor meer kinderen per vrouw, is er in hun verkiezingsprogramma geen spoor terug te vinden van de archaïsche rollenverdeling voor de geslachten waarnaar Goeman verwees. De partij wijst eerder met de vinger naar ons huidige sociaaleconomische model “dat onvoldoende is afgestemd op gezinnen met kinderen”. Aan de hand van investeringen in onder meer kinderopvang en opvoedersinkomens voor thuisblijvende ouders (man of vrouw) en bijvoorbeeld automatische indexatie van het groeipakket (de Vlaamse kinderbijslag, red.) wil Vlaams Belang het krijgen van kinderen aantrekkelijker maken voor jonge koppels.

“Laat ons zelf beslissen of en hoeveel kinderen wij willen dragen, baren en grootbrengen. Vrijheid, daar gaat het over”, schreef Goeman op X over de discussie. Vlaams Belang argumenteert echter dat hun streven naar meer geboortes aansluit bij de wensen van de gemiddelde vrouw. Zo geeft ook de Vlaamse overheid te kennen dat het gewenste kindertal hoger ligt dan het gerealiseerde.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

11 gedachten over “Hannelore Goeman haalt uit naar VB: “Vrouwen zijn meer dan broedkippen””

  1. >Vrouwen zijn meer dan broedkippen die thuis zitten te wachten, terwijl de mannen de beslissingen nemen voor ons.< ??? Is dat niet waar de islam in uitblinkt….een ideologie waar links zo aanhanger van is?

  2. Het verschil tussen de zelfverklaard democratische partijen (Vooruit, Groen, OVLD, CD&V, N-VA) en de zgn. ‘extremisten’ van het Vlaams Belang is dat de eersten hun visies doordrukken met belastingen, wetten/regeltjes, boetes, verboden en massaal subsidiëren met belastinggeld, en het VB dat wilt doen met het faciliteren van keuzes door het helpen van een thuiswerkende ouder. Vb: Mijn vrouw is universitair opgeleid en heeft buitenshuis gewerkt tot ons eerste kindje, vanaf toen heeft ze zelf beslist om thuis te blijven en voor de kinderen te zorgen waardoor ze erin geslaagd is om mits véél werk, geduld en begeleiding drie volwassenen te ‘produceren’ die door hun hogere opleiding nu een gigantische financiële én sociale bijdrage leveren aan onze samenleving. Zij heeft dat gedaan omdat ze het fijn vond én uit liefde voor de kinderen (en voor mij ook wel een beetje, denk ik). En ik ben niet weinig fier dat ik, met een meer dan gemiddeld inkomen, dat voor haar en de kinderen heb mogelijk gemaakt. Ik twijfel er dan ook niet aan dat héél veel ouders (vrouwen én/of mannen) daarvan dromen maar het om financiële redenen niet kunnen. Dàt faciliteren is waar het Vlaams belang voor staat.

  3. Jep Roma vrouwen zijn meer dan broedkippen…….Kijk e het moet beenhard in 2024. Wanneer een Vooruit politica dat durft te zeggen, vraag je haar of ze de r*pe culture bij Vooruit veroordeelt. Dan vraag je of ze nationaalsocialisme aanhangt of veroordeelt wanneer haar partijgenoten oproepen om een tweede vervolging van de Roma na Hitler. Kei-hard. Geen defense, maar offense. Hammer time.

  4. Hannelore is toe aan een facelift, zoals mateke Connor. ’t Zal wel een straffe ingreep moeten zijn want om kip-zonder-kop Goeman enigszins aantrekkelijk te krijgen is eerder een mirakel nodig.

  5. Hannelore Goeman viseert uiteraard het Vlaams Belang en de Fideszpartij van Viktor Orban. Waarom niet dichterbij in Antwerpen bij de orthodoxe joden? Daar kiezen de ouders de levenspartner voor hun kinderen (sic). Over het statuut van de joodse huisvrouwen in die kringen, vrouwonvriendelijk, volgens de socialistische codex lijkt mij. Het socialistisch model van de geëmancipeerde vrouw- een voorbeeld:”alleenstaande moeder moet voor hongerloon werken in de fabriek. ’s Morgens gauw gauw de kleine naar de kinderkribbe brengen en vervolgens als de bliksem naar de werkvloer. Stress gratis voor niets als bonus.
    Urenlange verplaatsingen heen en terug niet meegerekend. Kinderen die na de schooltijd urenlang moeten wachten op de terugkeer van de ouders. Hannelore Goeman, kaviaar socialiste, hoe wereldvreemd kun je zijn.

  6. bij de vooruit is het niet langer een kip zonder kop zoals freya indertijd maar een volledige kippenren,kakelen en geen eieren leggen,dergelijke kiekens worden de kop afgehakt en gepluimd,ze kunnen dienen als een tajin,het feestmaal bij de marokkanen.

Plaats een reactie

Delen