PAL CAST. Kabinetschef cultuur Joachim Pohlmann: "De elite probeert de controle te heroveren"

Joachim Pohlmann. Foto: Eigen redactie

PAL CAST

PAL CAST. Kabinetschef cultuur Joachim Pohlmann: “De elite probeert de controle te heroveren”

Stijn Derudder

Joachim Pohlmann is auteur en kabinetschef cultuur van Vlaams minister-president Jan Jambon. In zijn nieuwste boek ‘Volk en Elite’ heeft Pohlmann het over de relatie tussen volk en elite. Maar ook “over een zeker begrip van het politieke, een manier van nadenken over gemeenschap en bestuur die vandaag relevant noch wenselijk wordt geacht”, zoals hij het zelf verwoordt.

We spraken verder ook over wat Alexander De Croo, Klaus Schwab en Acid gemeenschappelijk hebben. Als oud-rechterhand van Bart De Wever vroegen we bovendien ook naar Pohlmanns mening over een mogelijke coalitie tussen N-VA en Vlaams Belang, en welke impact de zaak-Creyelman daarop zou kunnen hebben. U hoort Stijn Derudder en Joachim Pohlmann.

Lees hier het interview met Pohlmann:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen