Ook Zuid-Afrika maakt zich zorgen over verengelsing van onderwijs

Onder het motto dat elk kind op gelijke voet moet worden behandeld, heeft de ANC-regering de voorkeur aan het Engels als onderwijstaal gegeven. Foto: Shutterstock

Internationale politiek

Ook Zuid-Afrika maakt zich zorgen over verengelsing van onderwijs

Jan Van Aerschot

In Zuid-Afrika duren de perikelen rond de BELA-onderwijswet voort, nadat na het parlement nu ook de Nationale Raad van Provincies - op de West-Kaap na - de betrokken wet heeft goedgekeurd. Met als resultaat dat een aantal Afrikanerorganisaties, na eerst verklaard te hebben dat ze de zaak voor het gerecht zouden brengen, nu ook gedreigd ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Aardrijkskundige Jan Van Aerschot houdt de blik op zuidelijk Afrika voor PAL. Voor 't Pallieterke doet hij dat al sinds 2010. Jan is auteur van drie boeken - in 2023 verscheen 'Donderwolken boven Zuid-Afrika' (polemos.be) - en tientallen artikels voor diverse tijdschriften. In de periode 1994-2017 was hij hoofdredacteur van het thans digitale Saamtrek, uitgegeven door de 'Vrienden van Zuid-Afrika'.

Delen