VB Antwerpen stelt verkiezingskandidaat uit Joodse gemeenschap voor

Sam van Rooy, Filip Dewinter, David Rosenberg en Anke Van dermeersch op de persconferentie. Foto: eigen redactie

Verkiezingen 2024

Vlaams Belang Antwerpen stelt verkiezingskandidaat uit Joodse gemeenschap voor

Anton Schelfaut

Vlaams Belang Antwerpen heeft vrijdagochtend een prominente verkiezingskandidaat uit de Joodse gemeenschap voorgesteld. David Rosenberg (45) zal een verkiesbare plaats innemen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. “Niet Vlaams Belang, maar PVDA, Groen en Vooruit zijn gevaarlijke en extreme partijen”, oordeelt Rosenberg.

Vastgoedmakelaar David Rosenberg (45) is de zoon van de bekende advocaat en professor Henri Rosenberg. Die laatste was steeds een pleitbezorger van een doorbreking van het cordon sanitaire. “Henri Rosenberg was een prominent lid van de Joodse gemeenschap dat steeds zijn nek heeft durven uit te steken”, vertelde Filip Dewinter op een persconferentie. “Zijn zoon gaat nu nog een stap verder door te kandideren voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen.”

Rosenberg is al sinds 2001 lid van Vlaams Belang, maar heeft zich nu pas ‘geout’. Hij werd in 2023 een bekend gezicht door zijn deelname aan het programma ‘Shalom Allemaal!’ op Play 4. Hij zal op de zevende – volgens Dewinter verkiesbare – plaats staan. Op basis van de recente verkiezingsresultaten mag Vlaams Belang aanspraak maken op een negental zetels, aldus Dewinter. In 2019 behaalde de partij nog zes zetels.

De kandidatuur van David Rosenberg past volgens Dewinter binnen de strategie van Vlaams Belang om zich op te werpen als vertegenwoordiger van alle gemeenschappen die via hun waarden en normen de Antwerpse, Vlaamse en Europese gemeenschap vormgeven.

(Lees verder onder de video.)

Toenemend antisemitisme

Rosenberg motiveert zijn keuze voor Vlaams Belang als volgt: “Ik heb de afgelopen jaren, en vooral de laatste maanden, gemerkt dat we onze stad dreigen te verliezen aan een anti-westerse islamitische cultuur, de woke-beweging, communisten en radicale islamisten.” Hij beschouwt Vlaams Belang als de beste vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap.

Volgens Rosenberg voelt de Antwerpenaar zich niet langer veilig in zijn eigen stad. “De criminaliteit stijgt en wordt steeds gewelddadiger. Het aantal gevallen van antisemitisme neemt toe”, schetst hij. “Linkse partijen zijn doordrongen van antisemitisme en woke-ideologie en dragen daarin een verpletterende verantwoordelijkheid.”

(Lees verder onder de video.)

Extreme partijen

Rosenberg is van mening dat niet Vlaams Belang, maar Vooruit, Groen en PVDA “extreme en gevaarlijke partijen” zijn. “Binnen die partijen is heel wat antisemitisme aanwezig. Vooruit is geen antisemitische partij, maar er staan wel antisemitische figuren op haar lijsten.”

“De traditionele partijen zijn heel goed in het organiseren van Holocaust-herdenkingen, maar de Joodse gemeenschap waant zich vandaag opnieuw in de jaren dertig”, aldus nog Rosenberg. “We hebben genoeg van kaarsen en bloemetjes. De traditionele partijen zijn alleen maar bezig met de herdenking van dode joden, maar niet met de veiligheid van de joden die vandaag in Antwerpen leven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Vlaams Belang Antwerpen stelt verkiezingskandidaat uit Joodse gemeenschap voor”

  1. Helemaal gelijk. Politici moeten zich bezighouden met de veiligheid in eigen land, niet met internationale of historisch geĆÆnspireerde deugdpronkerij. Joden, die ervoor kiezen om in Europa te blijven, zijn niet verantwoordelijk voor de politiek in IsraĆ«l en hebben recht op bescherming.

  2. Ik wil Joden best als objectieve bondgenoten zien, maar de VRT-webstek citeert vandaag Rosenberg als soft drugs dealer, zelfs recreatief: “Vroeger deed ik enkel in vastgoed, nu zit ik ook in de medicinale cannabis-business. Ik ben vooral actief in de States, maar probeer ook meer voet aan de grond te krijgen op de Europese markt. Niet in BelgiĆ«, cannabis zit hier nog altijd in de illegaliteit. Jammer, want van cannabisplanten kan je goede medicatie maken… Wie daar nood aan heeft, om medische redenen of om te ontspannen na een drukke werkdag: waarom zou dat niet toegelaten moeten worden?” Wordt legalisatie van soft drugs nu toch iets voor of in het Vlaams Belang??

  3. Volgens mijn bescheiden mening is Antwerpen nog altijd een veiliger plek voor de joden dan Gaza en de Westbank voor de Palestijnen. Shalom. Terloops, in Brussel (Chicago aan de Zenne) zijn meer dan 1000 Afrikaanse jongeren geregistreerd als lid van straatbendes.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen