Wordt u de valentijnsdate van Conner Rousseau?

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Binnenland politiek

Vooruit wil meer diverse straatnamen in Sint-Niklaas, Filip Brusselmans (VB): “Hier ligt niemand wakker van”

Anton Schelfaut

Vooruit pleit in Sint-Niklaas voor meer diverse straatnamen om “een symbolisch signaal voor inclusie te geven”. Na de Leopold II-laan zouden nu ook de Felix Timmermanslaan en Filip De Pillecynlaan op de schop moeten. Vlaams Belang-parlementslid Filip Brusselmans reageert verbolgen: “Dit is te belachelijk voor woorden”.

Vanaf 1 januari 2022 zal de naam van de Leopold II-laan in Sint-Niklaas veranderen in Oosterlaan. Als het van Vooruit afhangt, zullen er nog meer straatnaamveranderingen volgen. In een petitie vragen ze de inwoners van Sint-Niklaas om “diverse en moderne” alternatieven te suggereren voor de Felix Timmermanslaan en Filip De Pillecynlaan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Er zijn in Sint-Niklaas straatnamen die op z’n zachtst gezegd dubieus zijn”, klinkt het bij Vooruit. “We willen niemand individueel met de vinger wijzen, maar vinden het wel belangrijk dat de stad een precedent schept, en dat kan door die straatnamen te vervangen door nieuwere namen van mensen met een diverse achtergrond, die veel betekend hebben voor het land of de stad, zo wordt Sint-Niklaas van en voor iedereen.”

“Het gaat ons niet om Felix Timmermans of Filip De Pillecyn op zich. We vinden vooral dat het tijd is om een aantal straatnamen opnieuw te evalueren en in een nieuw jasje te steken, als we in Sint-Niklaas iedereen mee willen krijgen”, aldus de partij.

Brusselmans: “Te belachelijk voor woorden”

Filip Brusselmans, voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) en zelf ook inwoner van Sint-Niklaas, noemt het voorstel “te belachelijk voor woorden”. “Hier wordt niemand beter van. Niemand ligt hier wakker van. Op de Antwerpse Steenweg werd afgelopen nacht een man het slachtoffer van zinloos geweld. Dat zijn de problemen waar de mensen in Sint-Niklaas van wakker liggen.”

“Het moet eindelijk eens gedaan zijn met het uithollen van onze geschiedenis. Waar stopt dit? ‘Weg met ons’ is de leuze, maar dat zal het Vlaams Belang nooit aanvaarden”, benadrukt Brusselmans.“Volgens mij dromen ze bij Vooruit van een BLM-plein of een Agustastraat. Daarmee kunnen ze terugdenken aan hun eigen geschiedenis.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Vooruit wil meer diverse straatnamen in Sint-Niklaas, Filip Brusselmans (VB): “Hier ligt niemand wakker van””

Plaats een reactie

Delen