De gecensureerde afbeelding van Christus. Foto Facebook

De gecensureerde afbeelding van Christus. Foto Facebook

Cultuuroorlog

Facebook censureert afbeelding van Christus

Simon Segers

Moderatoren van Facebook hebben een afbeelding van Christus op een Spaanse, katholieke pagina gemarkeerd als “gevoelige inhoud”. Het is onduidelijk waarom Facebook deze beslissing heeft genomen.

El Katolicator‘ is een Spaanse pagina die dagelijks katholieke inhoud plaatst. Op 26 juni werd een afbeelding van Jezus Christus toegevoegd met een citaat van de Italiaanse heilige Bonvaventura. Het citaat luidt: “De heilige eucharistie is een werk van God waarin hij aan onze ogen alle liefde toont die hij voor ons heeft; in zekere zin is het de synthese, de som van al het goede dat hij ons heeft gegund.”

Het bericht is gemarkeerd als “gevoelige inhoud bevattend”, maar Facebook vermeldt wel dat het bericht niet in strijd is met hun richtlijnen. Het is ook onduidelijk of deze censuur automatisch is gebeurd of door tussenkomst van een moderator. Dit type bewerking is normaal gereserveerd voor beelden die bijvoorbeeld geweld of seks bevatten. Het blijft voorlopig tasten in het duister naar de specifieke beweegredenen achter de toevoeging van de waarschuwing.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

13 gedachten over “Facebook censureert afbeelding van Christus”

  1. Dit is een teken… Het begin van de hyperactieve censuur van zovele jaren terug heeft enkel en alleen maar tot meer onrechtvaardigheid gezorgd en zie waar we als samenleving nu beland zijn! Niemand is er beter op geworden.

    Jezus werd vervolgd voor de waarheid te verkondigen, zo nu zullen zijn volgelingen een gelijkaardig lot ondergaan, maar we zullen niet zwichten voor de aardse tirannen, want enkel onze Heer zal ons redden van het mogelijke noodlot, indien Hij ons waardig acht…

  2. FB censureert zowat alles wat niet links of woke is – dit is echt geen neutrale instelling meer , zij bepalen wat mag en niet , wie niet Links denkt, wordt eruit gekogeld
    bestaat er echt geen ander media kanaal die neutraal zijn? – want iets of wat rechts denkend media kanaal , zal wel bij wet verboden zijn

  3. Sociale media,… maar niet voor katholieken. Is dat geen racisme, discriminatie?…waar is unia als je ze nodig hebt?…Sorry unia is er inderdaad enkel om het geloof dat nieuwe Belgen aanhangen te beschermen, niet dat van autochtone Belgen.

  4. Soms wordt gezegd dat het privéleven van politici niet belangrijk mag zijn voor hun loopbaan. Ik vind van wel. Als ze hun naasten bedriegen, bedriegen ze ook ons. Als het allemaal klopt valt “ideale schoonzoon” Alexander D. van zijn sokkel, en laat dat dan maar wijd en zijd weerklinken.

  5. Didiervanhaver….Er is recent een nieuw social medium gestart genaamd GETTR. Lees de 15k reviews er op na. Tegenhanger van twitler…. Trump zou er ook een account hebben geopend. Geen censuur en rechts minded. Spread the word!!

  6. Als je fb sponsort,dan mag veel..
    Om de persoon zelf,waarvan ze leven,hun bestaan eigenlijk..geven ze geen snars..
    Klik maar op de advertenties..maar geef wel jezelf de schuld dat fb..toch in je zakken zit..ook al ben je zeker van niet!

Plaats een reactie

Delen