Alexander De Croo: "Tijdens Covid beslissingen genomen tegengesteld aan alles waar ik voor sta"

Shutterstock

Binnenland politiek

Overlegcomité: uniform sluitingsuur horeca vastgelegd op 23u30

Simon Segers

Het overlegcomité zit deze namiddag opnieuw samen om de nieuwe versoepelingen te bepalen. Om 18u15 volgt een persconferentie met de beslissingen. De eerste akkoorden zijn ondertussen al bekend.

De bevoegde ministers zouden alvast een uniform sluitingsuur voor de horeca zijn overeengekomen. Vanaf 9 juni zullen alle zaken tot 23u30 mogen openblijven. Ook reizigers die terugkeren uit een rode zone zullen zich niet langer moeten laten testen of in quarantaine gaan, mits zij volledig gevaccineerd zijn. Grote evenementen met 75.000 deelnemers zijn dan weer mogelijk vanaf 13 augustus. Festivals zoals Pukkelpop en Tomorrowland zullen dus kunnen plaatsvinden.

Premier Alexander De Croo zal om 18u15 een persconferentie voorzitten waarbij alle beslissingen uit de doeken worden gedaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Overlegcomité: uniform sluitingsuur horeca vastgelegd op 23u30”

  1. Dus alle 65+ mensen die gedwongen werden gevaccineerd te worden met Astra Zenica en 12 weken wachten op de 2de vaccinatie zijn ook nu weer de pineut om dan ook nog eens getest te moeten worden en in quarantaine te moeten gaan. Dat is weer heel knap en discriminerende informatie.

Plaats een reactie

Delen