Beelden van gisteren: knielende Duivels. - Afbeelding: Photo News

Beelden van gisteren: knielende Duivels. - Afbeelding: Photo News

Cultuuroorlog

Russische supporters geven fluitconcert aan Rode Duivels die knielen voor BLM

Niels Geerinck

Gisteren vond in Sint-Petersburg de eerste EK-match van de Rode Duivels plaats. Naar ‘goede gewoonte’ knielden de Duivels voor Black Lives Matter. Dat viel allerminst bij iedereen in de smaak, zo bleek als snel.

https://twitter.com/radiobakker/status/1403927256318238721?s=20

Toen de Duivels gisteren vlak voor de aftrap van België versus Rusland knielden, werden ze getrakteerd op een heus fluitconcert van de meer dan 30.000 aanwezige Russische supporters. Ook de scheidsrechter en zijn lijnrechters gingen door de knieën.

Alle Russische spelers bleven daarentegen kaarsrecht rechtop staan. Een aantal ploegen gaven ook al aan te zullen knielen voor de aftrap van hun wedstrijden, waaronder Engeland. Kroatië en Nederland lieten alvast weten dit niet te zullen doen.

“Duivelsgekte” in de Wetstraat 16

Gisteren dook op sociale media ook een foto op van de federale regering, allen uitgedost met truitjes van de Rode Duivels. Het beeld kon op heel wat kritiek rekenen op sociale media.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

46 gedachten over “Russische supporters geven fluitconcert aan Rode Duivels die knielen voor BLM”

  1. “ALL lives matter” ! “Black Lives Matter” impliceert “discriminatie op basis der 5 raciale criteria” één der negentien “beschermde criteria” die UNIA oplijst. Eén der negentien luidt ; “discriminatie op basis van politieke overtuiging”. Kennelijk is het “Cordon Discriminatoir” daar toch de incarnatie van !

  2. Ik heb de match niet eens gezien ik zag ze knielen voor deze terreur groep. Heb de match afgezet ik kijk niet naar een club dat openlijk de legale terreurbeweging blm steunt! Geen rode Duivels meer voor mij ook geen enkel product meer waar een rode duivel opstaat!!!

  3. daarom heb ik niet gekeken,ik hoop dat ze er vlug uitliggen.De vivaldi’s zijn fier om de grijze wolven van erdogan te steunen,wat een stelletje debielen en dit moet een land leiden of doen lijden

  4. Ik hoop dat supporters dat in de toekomst blijven doen, het is nu al stilletjes duidelijk dat de rode duivels blanken haters zijn, maar ze mogen stilletjes stoppen met dat openlijk te laten zien.

  5. Een welverdiend applaus voor de Russische supporters.
    Sowieso kijken we al geen prof voetbal, het zijn allemaal: overbetaalde grote klein joeng.
    Die terloops dan nog ge/mis/bruikt worden om het belgiëgevoel (wat dat ook moge zijn)op te krikken.

  6. Grappig, een stelletje grootverdieners die voor de galerij op de knieën gaat voor een radicaal-linkse organisatie die niet alleen racisme zegt te bestrijden, maar ook openlijk het kapitalistisch systeem wil omverwerpen. Neen, ik ga niet supporteren voor deze deugpronkers die links lullen en rechts zakken vullen.

  7. Volledig gelijk Peter ! Om nog niet te spreken over hun sociaal statuut waarin ze minder RSZ afdragen dan de minst betaalde werknemer. Schandalige bende komedianten.

  8. Die ‘duivels zijn inderdaad ongeleterde groot verdieners wij moesten vroeger luistere
    naar de politie. Africanen blijkbaar niet en altijd ben je een racit als je kritiek hebt

  9. Kan hij misschien herhalen op het WK 22 in Qatar, uit respect voor de duizenden zwarte niet moslims die zich moeten bekeren of vermoord worden in zwart Afrika. Eens zien hoe hypocriet of moedig hij dan is. En vergeet ook het probleem niet van het zwarte racisme tegen Aziaten in de VS. Of de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

  10. Ik vind dat Lukaku met zijn BLM-actie het hele land en alle supporters beledigt. Zijn vader is hier gekomen en heeft alle kansen gekregen. Hij heeft zich in de gunst van de voetballiefhebbers gewerkt. Maar als dit zijn dank is?
    Met een loon – buiten andere inkomsten – van 350.000 € per week, heeft hij per dag meer dan de meeste van zijn supporters PER JAAR. Zie eens naar zijn ‘vermogen’ ( end at van andere Rode duivel) op Rijkstebelgen.be. En onthoud dat hij zich laat betalen via een buitenlandse vennootschap.

  11. Zelf voetballer geweest dan? Ja, de lonen zijn overdreven maar dat is niet aan de “gewone” man om dit te bepalen. Daar moeten ze op een hoger niveau tegen in grijpen…En wij kunnen daarover zagen maar brengt toch niets op dus….

  12. ik ook . de RUSSEN hebben gelijk
    volgens de MEDIA op sporza begrijpen wij er niks van ????
    kijk wel naar wedstrijden waar ze niet op de kniieen gaan
    en de voetbalbond keurt het goed en tikt de russen op de vingers

  13. men moet de knielers onmiddellijk uit de ploeg zetten,we zijn nog een blank land dat de blanken moet vertegenwoordigen,het is al erg dat de vivaldioten het altijd hebben over “tous ensemble”maar het zijn wel de Vlamingen die “alles”betalen

  14. Waarom knielen voor BLM ? Om de plunderingen, crapuleuze gewelddaden en vandalenstreken die hun manifestaties soms begeleiden zoals in juni vorig jaar in Bruxellistan ?

  15. Het zal zeker op aanstoken van Lukaku zijn dat de voetballers knielen voor de racisten van BLM. Een stomp in het gezicht van hun overwegend blanke supporters. Nog een reden temeer om die Rode Stampers te mijden.

  16. Dat is simpelweg vrijheid van meningsuiting. Of je daar nu eens mee bent of niet, is ondergeschikt. En aangezien we hier allen achter vrijheid van meningsuiting staan, moeten we consequent accepteren dat dit ook mag, zelf al deel je de mening niet.

Plaats een reactie

Delen