(Shutterstock)

(Shutterstock)

Cultuuroorlog

Nigel Farage krijgt eigen televisieprogramma

Pieter Van Berkel

Brits politicus Nigel Farage krijgt een eigen televisieshow op het rechtse televisiekanaal GB News. Dat kondigt hij aan op sociale media.

“Sinds mijn politieke carrière heb ik heel wat media-optredens gedaan”, zegt Farage. “Het zorgt ervoor dat mensen op verschillende manieren naar zaken kijken, over zaken nadenken, en het kan heel invloedrijk zijn. Ik heb drieënhalf jaar bij [radiozender] LBC gewerkt, met enig succes, denk ik. Op YouTube hebben miljoenen mensen mijn video’s bekeken, en vaak heb ik verhalen gebracht die iedereen wil negeren.”

“Ik ga dat nu op regelmatige basis doen hier op GB News”, klinkt het. Zijn programma zal ‘Farage’ heten en van maandag tot en met donderdag uitgezonden worden.

“En ik zal voor niemand op de knieën gaan in deze show”, zegt Farage, verwijzend naar de rel die vorige week losbarstte rond presentator Guto Harri.

Nul kijkers

Harri knielde live tijdens de uitzending uit solidariteit met Engelse voetballers die racistisch bejegend werden, nadat ze belangrijke penalties hadden gemist tijdens de finale van het EK. “Ik snap het nu eigenlijk wel, en wel zo erg dat ik vind dat we allemaal moeten knielen. Waarom zouden we nu niet knielen en gewoon zeggen: ‘Het is een gebaar, maar het is een belangrijk gebaar'”, zei de presentator.

Harri werd tijdelijk op non-actief gezet na de stunt en nam intussen ontslag. GB News, dat werd gelanceerd als ‘anti-woke’ alternatief voor de reguliere Britse media, verontschuldigde zich nadien. Er werd opgeroepen tot een boycot van het kanaal, waarna sommige programma’s nul kijkers trokken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen