De modellen voor de genderneutrale collectie van Tommy Hilfiger. Foto Youtube

De modellen voor de genderneutrale collectie van Tommy Hilfiger. Foto Youtube

Cultuuroorlog

Tommy Hilfiger komt met genderneutrale kledinglijn

Simon Segers

Het Amerikaanse kledingmerk Tommy Hilfiger komt deze zomer met een nieuwe genderneutrale kledinglijn. Het project maakt deel uit van het People’s Place-programma waarmee het kledingmerk inzet op diversiteit.

“The People’s Place Program vormt de basis van onze inzet om de deur te openen voor iedereen die door de mode wordt buitengesloten. Met onze TommyXIndya capsule belichamen we deze waarden in de kern van ons platform” , aldus oprichter Tommy Hilfiger zelf. Het merk werkt voor de kledinglijn samen met het Amerikaanse model Indya Moor, een activiste die zichzelf als non-binair identificeert.

Alle stukken in de collectie zijn geslachtsloos. “Het is altijd onze droom geweest om mode te creëren voor iedereen. Van het ontwerpproces tot de campagne, het TommyXIndya-partnerschap is er om mensen zich gezien, geaccepteerd en betrokken te laten voelen”, zo valt te lezen op de website. De collectie wordt hoofdzakelijk in de Verenigde Staten aangeboden, maar zal ook een beperkte distributie in Europese winkels kennen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Tommy Hilfiger komt met genderneutrale kledinglijn”

Plaats een reactie

Delen