(Shutterstock)

(Shutterstock)

Cultuuroorlog

Trump-medewerker lanceert nieuw sociale mediaplatform GETTR

Pieter Van Berkel

Het nieuwe sociale mediaplatform GETTR werd op 4 juli officieel gelanceerd door een medewerker van voormalig Amerikaans president Donald Trump. De app “viert de vrijheid van meningsuiting” en “verwerpt de afrekencultuur”, aldus de ontwikkelaars.

“GETTR is een directe uitdaging aan de sociale media-oligarchen uit Silicon Valley, en wat is een betere dag om de onafhankelijkheid te verklaren van hun woke tirannie dan 4 juli? GETTR is de marktplaats van ideeën. We zullen mensen niet uitsluiten om hun politieke mening, en GETTR biedt veel meer functies en betere technologie dan al het andere dat er is”, schrijft voormalig Trump-adviseur Jason Miller in een verklaring.

“Gebruikers hoeven niet meer te kiezen tussen conservatief-georiënteerde platforms met inferieure technologie en gelikte liberale apps die hun vrijheid van meningsuiting verpletteren”, klinkt het verder. “Met GETTR krijgen ze hun vrijheid van meningsuiting terug en hebben ze tegelijkertijd een superieur product.”

Het platform heeft veel weg van Twitter, maar biedt gebruikers de mogelijkheid om langere video’s en berichten – tot 777 tekens – te plaatsen. De naam GETTR verwijst volgens Miller naar ‘Getting Together’.

Account gereserveerd voor Trump op GETTR

Zijn intussen terug te vinden op de app: voormalig Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, voormalig Amerikaans minister van Huisvesting Dr. Ben Carson en Steve Bannon. Bannon omschreef GETTR als een “Twitter-killer”. Er zou ook een account gereserveerd zijn voor Trump.

De applicatie werd zondag korte tijd gehackt. De namen van enkele gebruikers, zoals die van Pompeo en Miller zelf, werden tijdelijk veranderd in ‘JubaBaghdad was hier, volg me op twitter :)’.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Trump-medewerker lanceert nieuw sociale mediaplatform GETTR”

Plaats een reactie

Delen