Conner Rousseau stapte op omdat het echt niet anders kon

Conner Rousseau. Photonews

Binnenland politiek

Ook Vlaams Belang reageert op affaire-Schlitz: “Ontslag eisen”

Simon Segers

De deelname van staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) aan een evenement waar geen mannen zijn toegestaan, maakt verschillende reacties los bij politici. Na de verontwaardiging van Kamerlid Valerie Van Peel (N-VA), reageert nu ook Steven Creyelman van Vlaams Belang. Hij eist het ontslag van Schlitz.

Het evenement in kwestie vindt vrijdag plaats in Luik. Concreet betreft het een wandeling die een platform wil bieden voor discussie over de impact van de coronacrisis op vrouwen. Mannen zijn hier niet welkom. Het gebeuren is een initiatief van Etopia, een ‘centrum voor animatie en onderzoek naar politieke ecologie’ dat banden heeft met Ecolo.

Ihsane Haouach

Kamerlid Steven Creyelman vindt Schlitz’ deelname grond voor ontheffing uit haar ambt van staatssecretaris. “Het is niet voor het eerst dat Schlitz initiatieven neemt waarvan de waarden haaks staan op die van haar staatssecretariaat.” Hij verwijst hiermee naar de benoeming van Ihsane Haouach, de inmiddels afgetreden regeringscommisaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Zij lag destijds zwaar onder vuur omwille van haar hoofddoek en uitspraken waarin ze stelde dat “het neutraliteitsbeginsel dient te worden aangepast aan demografische veranderingen”.

MR

Vlaams Belang ziet ook een bondgenoot in de reactie van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Ofwel provocatie ofwel onbekwaamheid. Maar in de twee gevallen is het onaanvaardbaar”, aldus Bouchez op Twitter. Creyelmans hoopt dat MR zijn eis tot ontslag van de staatssecretaris zal steunen. Hij plant om zowel premier De Croo (Open Vld) als Schlitz uit te horen in de Kamer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Ook Vlaams Belang reageert op affaire-Schlitz: “Ontslag eisen””

  1. Dit is gewoon belachelijk draai de zaak om en het kot is te klein en er was geen discussie meer mogelijk over wel of geen ontslag , echt minister van wat is zij anti man of zitten haar persoonlijke behoeftes in de weg alsof corona enkel vrouwen raakt, dat raakt iedereen zonder uitzonderingen , oud, jong en welke sexe ook corona maakt geen onderscheid

  2. Lachaert heeft, om zijn pornokoning aan het premierzitje te helpen voor geen 30 maar voor 1 zilverling, aan Wallonië verkocht. Die maakten gretig gebruik van de postjes die ze met 2 maten en 2 gewichten zoals we de linkse woke wereld kennen willen blijven uitoefenen tot 2024 en zo het draagvlak voor eender wat in Vlaanderen willen kelderen. Geile Alexander zal deze de zaak ook weer laten begaan, misschien loopt Eveline Dellai ook wel mee in de optocht. Minister van gendergelijkheid, op zich al een overbodige functie, en dan deelnemen aan een mars waar mannen verboden zijn, je moet maar lef hebben, alleen in Wallonië kom je met zoiets weg.

  3. Als leden van een regering niet meer normaal kunnen doen, want verwacht men dan van de rest van de bevolking?? Steeds meer confrontaties tussen groepen van mensen ?
    Doe aub eens normaal: in een normale maatschappij is er geen onderscheid tussen mannen en vrouwen, niet op straat, niet op het werk, niet in de politiek, niet in bijeenkomsten. Misschien bij de Taliban, maar voorlopig hier nog niet.
    Groeten
    ex-senator Geeraerts Rob

  4. Natuurlijk, op basis van de Constitutie , art 10 (“alle Belgen gelijk voor de Wet”) en art 11 (“‘verbod op discriminatie”) . Uiteraard worden deze Grondwettelijke principes overvleugeld door het uit de Linkse duim gezogen concept der…. “Positieve Actie”(actie) ten bate van minderheden, maar dames zijn toch geen “minderheid” !

  5. jef,als je als partij een minister hebt die omgebouwd is van man tot vrouw mag je dat toch niet verwonderen.Vivaldi ligt op apegapen,alleen nu nog een stuk vreten vinden die in de muil van die aap gaat.
    Vivaldioten ,dit heeft de Vlaming niet verdiend.

Plaats een reactie

Delen