Romelu Lukaku knielt voor BLM. Foto Facebook

Romelu Lukaku knielt voor BLM. Foto Facebook

Cultuuroorlog

Lukaku wil dat sociale media racisme tegen profvoetballers aanpakken

Simon Segers

De Belgisch-Congolese speler Romelu Lukaku is van mening dat de voetbalwereld het racisme “scherper” aan de kaak moet stellen. Hij wil dat de bazen van sociale netwerken samenzitten met profvoetballers om te bespreken hoe ze het racisme op hun platformen kunnen aanpakken.

“We moeten meer afgelijnde standpunten aannemen”, verklaarde Lukaku aan CNN Sport. “We knielen en iedereen applaudisseert, maar soms volgen er na een match opnieuw verwijten. De kapitein en 4-5 spelers met een sterke persoonlijkheid van elk team zouden de kwestie moeten bespreken met de bazen van Instagram, de regeringen, de Engelse voetbalbond (FA) en de professionele voetballersbond (PFA)”, preciseerde de Belg met Congolese roots.

Lukaku kaartte het onderwerp aan op de door zijn club gelanceerde fotowedstrijd “Nee tegen haat” (No to Hate), die supporters wereldwijd oproept om foto’s in te zenden en zo blijk te geven van hun diversiteit.

In het verleden maakten supporters apengeluiden nadat Lukaku een penalty scoorde, waardoor de strijd tegen racisme en discriminatie voor hem ook een persoonlijke strijd is. “Ik vecht niet alleen voor mezelf. Ik vecht voor mijn zoon, mijn toekomstige kinderen, mijn broer en alle andere spelers en hun kinderen, voor iedereen”, aldus Lukaku.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

27 gedachten over “Lukaku wil dat sociale media racisme tegen profvoetballers aanpakken”

  1. Lukaku zou zich beter eens inzetten voor de slachtoffers van het wreedaardige Mobutu-regime destijds in Zaïre. Dhr. Mobutu was aan zijn familie welbekend. Misschien een knietje voor die arme drommels?

  2. Hangt ervan af hoe je racisme definieert. De apengeluiden, akkoord, maar ge noemt mensen die voetballers uitjouwen wanneer ze knielen voor BLM ook racisten. Terwijl ze gewoon tegen de organisatie zijn.
    Alleszins, er zijn platformen zoals Gab die nooit zullen buigen (of knielen) voor uwen activistische zever. Cope.

  3. En dan volgend jaar in Qatar de miljoenen gaan oprapen tijdens het WK 2022. Daar zijn maar enkele duizenden mensen als slaven gestorven bij de bouw van het stadion. Maar ja, die waren niet zwart hé, maar inwoners uit Bangladesh, India, Nepal, …
    All Lives matter? Ik hoor van onze Lukaku nog geen boycot voor het WK in Qatar. Toch een beetje een dubbele moraal.

  4. Door te knielen voor een match ga je niet veel racisme uit de wereld helpen.
    Maar als hij dan toch een actie wil uitvoeren tegen bepaalde misbruiken, wil dat dan zeggen dat hij het volgende WK zal boycotten omdat dit in een land is waar nog steeds aan slavernij gedaan wordt?

  5. Om een grootse voetballer te zijn moet je niet beschikken over hersencellen en daar is Kakku het beste voorbeeld van… Al de supporters die de ondankbare gelukzakken die dankzij Westerse opvoeding massa’s geld verdienen en daarvoor spuwen in het gezicht door WOKE politiek bedrijven denken beter 2x na alvorens match te gaan zien…

  6. Als je politieke problemen importeert in sport, en al zeker in voetbal, dan krijg je dit. Voor mij is elk leven belangrijk, ook dat van een dier. Maar voor dit soort mensen die tientallen miljoenen per jaar verdienen en geen belastingen betalen, is er blijkbaar maar één soort belangrijk…hun soort. Wie is hier nu de racist?

  7. Wat een simpele ziel die Lukaku, racisme tegen profvoetballers moet aangepakt worden en in 2022 gaat hij wellicht doodleuk naar het WK in Qatar, het land met de ergste moderne slavernij ter wereld. En BLM, die zijn pas racistisch.

  8. Nog een volwassen kind die onterecht het WOKE gedachtengoed verspreid… Dat het verstandelijk niveau van beide lukaku’s niet bijster hoog is, is gekend. Dus niet verschieten dat ze slachtoffer geworden zijn van deze gevaarlijke WOKE sekte!!! Voetballer, blijf bij uw leest!

  9. Weer gecanceld, tja. Is dat nu zo’n schandaal om te zeggen dat sedert de jaren 80 import hier alles naar de kl***n is beginnen te gaan. Vroeger lieten we de deuren los als we even weg moesten. Moet je nu is proberen.

  10. Man, man, man eerst hier profiteren van al de sociale voordelen( waar voor prof voetballers HEEL weinig afbetalen) En nu klagen over racisme wat er niet is in dit landje ! Kijk maar eens naar de samenstelling van onze regering , hoeveel ECHTE Belgen zitten daar in ??

Plaats een reactie

Delen