Filip Brusselmans (Photonews)

Filip Brusselmans (Photonews)

Cultuuroorlog

Nederlandse schrijfsters verlaten zaal nadat Herman Brusselmans “nigga” zegt

Pieter Van Berkel

Twee Nederlandse schrijfsters verlieten tijdens de Literaire Marathon in Rotterdam de zaal uit protest tegen de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans, die het woord “nigga” in de mond nam. Dat schrijft Tzum.

Herman Brusselmans hield een ironische voordracht over de opvolger van James Bond, waarin de schrijver aangaf dat alles bespreekbaar was. Zo zou de nieuwe 007 wat hem betreft een zwarte, lesbische actrice kunnen zijn. Daarbij zou Brusselmans: “My name is Bond, nigga motherfucker James Bond” gezegd hebben.

Twee Nederlandse schrijfsters, Bregje Hofstede en Alma Mathijsen, verlieten daarop uit protest de zaal. Hofstede wou pas optreden als de organisatie afstand nam van de woorden van Brusselmans. De schrijver verliet daarop zelf de zaal. De organisatie sprak daarop met Hofstede en Mathijsen, die beiden terugkeerden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

25 gedachten over “Nederlandse schrijfsters verlaten zaal nadat Herman Brusselmans “nigga” zegt”

  1. Typisch voor het tegenwoordig alom aanwezig fascistoïde woke-gedrag dat het twee blanke vrouwen zijn die de zaal verlaten bij het horen van het ‘N’-woord terwijl meerdere niet-zo-witten in de zaal hartelijk hebben gelachen met de vuilgebekte Vlaamse schrijvelaar. Eentje grapte zelfs dat de nieuwe Bond niet alleen lesbisch zwart, maar ook gehandicapt zou kunnen zijn…

  2. Hoe dikwijls heeft hij niet gezegd of geschreven (excuses voor het woordgebruik ‘dixit Brusselmans’) “Langs achter in de poes naaien” ? ik dacht dat het zelfs in het weekblad Humo (dat ik zelf nooit gelezen heb) zo heeft gestaan. Wie maakte daar toen een probleem van???

  3. Prima gedaan Herman, recht van vrije meningsuiting/humor die de laatste tijd maar al te veel door die woke tirannie wordt gecensureerd.
    We moeten ons hier niet in een hoekje laten drummen.

  4. ‘Schrijver’is in het wokejargon niet duaal ( of zoiets) dus de verwarring is logisch.
    Men zou het ook als metafoor kunnen verstaan : de ‘schrijvers’ verliet(en) Kaboel.
    Teheran is al lang verlaten

  5. Twee Nederlandse wijven, Bregje Hofstede en Alma Mathijsen, verlieten uit protest de zaal. Waarom mogen omgekeerd de Amerikanen wel het w-woord (wife=echtgenote) gebruiken, terwijl het Nederlandse “wijf” een beledigende term is voor een vrouw?

  6. Toen ik in 1940/1944 jonge gast was durfden/mochten wij ook niet zeggen wat wij dachten. Mijn vader had mij daar op gewezen want ook toen was een mening die niet aan de Duitse normen beantwoorde in het openbaar een garantie om “im Nacht und Nebel” tussen twee en vier uur in de nacht van je bed gehaald te worden. t’ Is ver gekomen. !

  7. Zijn terug gegaan naar de zaal.omdat ze zich zelf belachelijk hebben gemaakt.en er niemand anders mee ging in HUN gekte.linkse vieze gluiperts.WOKE kriemies.

  8. Vriend van me uit Aken had, zo plusmin 10 jaar geleden, discussie gehad met iemand uit zijn schooltijd die in het AZ (Autonomes Zentrum) verkeerd en waarvan hij wist dat hij linksextreme activiteiten op nahoudt, zo’n dreadlocks Antifa figuur. Hij zei letterlijk tegen hem: ‘Irgendwann kommt der Tag das wir jeden der nicht Links ist zuhause abholen.”
    Over fascisme gesproken dus.

  9. als je naar bepaalde zenders luistert, hoor je om de tien seconden het woord ‘het N-Woord’. Maar meestal enkel door zwarten gebruikt of blanke rappers die er zich mee identificeren. In feite is het psychologisch wel interessant dat twee zulke vrouwen dit niet aanvaarden van een oudere blanke man, heeft dit te maken met de vrouwelijke seksualiteit die eerder een natuurlijke onderwerping zoekt aan mensen die uit warmere gebieden komen?

Plaats een reactie

Delen