N-VA in Wallonië doet denken aan Toon Van Overstraeten

Bart De Wever. Photonews

Cultuuroorlog

Eddy Demarez opnieuw aan de slag bij Sporza

Simon Segers

Sportjournalist Eddy Demarez werkt opnieuw voor Sporza na een periode op non-actief te hebben gestaan, dat bevestigt VRT. In augustus ontstond ophef toen de journalist met een collega uitspraken deed die beschouwd werden als vrouwonvriendelijk.

“Eddy Demarez is sinds kort weer aan de slag bij Sporza. Momenteel werken we met hem in vertrouwen aan een geslaagde terugkeer achter de schermen. Dit traject staat in het teken van herstel, we maken er om privacyredenen verder geen details over bekend”, verklaarde VRT-woordvoerder Hans Van Goethem aan het Nieuwsblad. Er bestaat voorlopig nog geen duidelijkheid of de journalist op termijn zal terugkeren naar het scherm.

Demarez en een collega speculeerden in augustus over de geaardheid en vrouwelijkheid van de ‘Belgian Cats’, het Belgische vrouwelijke basketbalteam, die net terugkeerden van de Olympische Spelen in Tokio. Deze uitspraken waren hoorbaar op een online livestream van Sporza, maar de journalisten waren zich niet bewust dat deze actief was. VRT besliste om Demarez en zijn collega een sanctie op te leggen. “Over de inhoud daarvan wordt niet ingegaan, om privacyredenen”, communiceerde de integriteitscommissie destijds. Voor de hele sportredactie werd toen ook een traject voor inclusie en integriteit aangekondigd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Eddy Demarez opnieuw aan de slag bij Sporza”

  1. Op “non-actief” gezet geweest, vraag is of daar loonverlies en andere sancties aan te pas kwamen. De zoveelste (blanke) in de rij die in het kader van window-dressing en “to please” de poco-tijdsgeest aan de schandpaal wordt genageld : Bart De Pauw in het MeToo-tijdperk, Demarez in het Alfabet-tijdperk, nu nog ’n paar laten sneuvelen in naam van Woke, BLM, een of andere aberrante fobie van wat weet ik nog allemaal niet, noem maar op. Dit degoutante gedoe van de VRT is nu al bezig vanaf het tijdperk van de rode BRT, jaren ’80 vorige eeuw.

  2. Dat is dus wat ze noemen: “Van een mug een olifant maken.” Die Belgische katten hebben lange en overgevoelige tenen! Of hebben ze niet graag dat de waarheid gezegd wordt over hen? Spreken de Belgische katten nooit over iemand? Het is nog raar dat ze Eddy Demarez geen levenslange gevangenisstraf hebben gegeven!

  3. Eddy gedraagt zich als een normale man. Proficiat. Hij is sindsdien hoog in mijn achting gestegen. Awoert voor wie zijn macht tegen hem heeft misbruikt. Jammer dat Eddy niet meer spontaan zal kunnen reageren op wat hij ziet of hij ligt er weer uit.

Plaats een reactie

Delen