Vooruit voelt gevolgen ‘zattemansklap’ in nieuwe peiling

Conner Rousseau. Photonews

Binnenland politiek

Roosmarijn Beckers (VB): “Coronamaatregelen voor onderwijs duperen kinderen”

Anton Schelfaut

Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist dat de scholen een week vroeger sluiten, waardoor leerlingen in het basisonderwijs drie weken Kerstvakantie krijgen. “Goed dat de scholen niet volledig sluiten, want dat zou helemaal nefast geweest zijn voor de onderwijs- en ontwikkelingskansen van onze jeugd”, reageert Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers (Vlaams Belang).

Ook besliste het Overlegcomité dat kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker moeten dragen. Beckers is naar eigen zeggen “teleurgesteld” over die beslissing, “want voor kinderen die in volle taal- en leesontwikkeling zitten, is dit erg ingrijpend”, klinkt het.

Verder vindt Beckers het vreemd dat men pas binnen drie weken overgaat tot een sluiting van de scholen. “Men wil toch nu de besmettingen tegengaan? Besmettingen overigens waarvan we allicht al de piek hebben bereikt? Zijn er er verder wel voldoende alternatieven onderzocht zoals meer vermijden dat er intensief contact is tussen jonge kinderen en zwakkeren of ouderen? En gaan we nu niet net méér contact gaan aanmaken tussen grootouders en kinderen, wier werkende ouders holderdebolder opvang moeten zoeken?”, vraagt ze zich hardop af.

Preventieve teststrategie

Tot slot erkent Beckers dat de druk op de ziekenhuizen en de eerstelijnszorg moet afnemen. “Wij pleiten dan ook al bijna een jaar voor een preventieve teststrategie in onderwijs, betere ventilatie en CO2-metering in iedere klas”, besluit ze. “Leer toch uit de fouten en laat massaal preventief testen in scholen en voldoende ventileren zodat dit voorgoed de laatste keer wordt dat scholen dicht moesten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Roosmarijn Beckers (VB): “Coronamaatregelen voor onderwijs duperen kinderen””

Plaats een reactie

Delen