N-VA en Vlaams Belang veroordelen vandalisme tegen monument voor Armeense genocide

Foto: Facebook (CAB)

Binnenland politiek

N-VA en Vlaams Belang veroordelen vandalisme tegen monument voor Armeense genocide

Anton Schelfaut

N-VA en Vlaams Belang veroordelen het vandalisme tegen het monument in Elsene ter herdenking van de slachtoffers van de Armeense genocide in 1915. Enkele N-VA-politici legden donderdag bloemen neer bij het monument. Voor Vlaams Belang toont de bekladding nog maar eens aan dat het integratiebeleid gefaald heeft.

Het monument op het Henri Michauxplein werd daags na de herdenkingen van de volkerenmoord op Armeniërs in het Ottomaanse Rijk, die op 24 april plaatsvonden, beklad met drie halve manen – het symbool van de Grijze Wolven – en de tekst “Fuck Paylan”. “Garo Paylan is een Armeense volksvertegenwoordiger in het Turkse parlement en is regelmatig het doelwit van nationalisten in dit land”, zegt het Comité van de Armeniërs van België (CAB).

Enkele N-VA-politici, onder wie Karl Vanlouwe, Andries Gryffroy en Mark Demesmaeker, legden donderdag bloemen neer bij het monument. “Hiermee geven we een sterk signaal aan de Armeense gemeenschap in België”, zei Vanlouwe. “Wij erkennen de afschuwelijke gruweldaden die tegen jullie volk werden gepleegd en veroordelen deze haatdaad.”

“Het is bijzonder cynisch dat de daders van dit vandalisme banden onderhouden met bepaalde politieke krachten, die zich uit electorale overwegingen verhullen in stilzwijgen”, aldus nog Vanlouwe.

“Gevolg van onbestaand integratiebeleid”

Bij monde van Dominiek Lootens-Stael, fractievoorzitter in het Brussels parlement, veroordeelt ook Vlaams Belang deze “extremistische daden” . “Dat in Brussel nog steeds mensen rondlopen die deze genocide ondersteunen is het gevolg van een onbestaand immigratie- en integratiebeleid”, hekelt hij.

Vlaams Belang vraagt een krachtig signaal en een veroordeling vanuit de Brusselse regering. “Het Brusselse beleid stimuleert het naast elkaar leven van gemeenschappen, die zich afzonderen van onze samenleving en buitenlandse en historische conflicten importeren en levendig houden”, besluit Lootens-Stael. “De grote schuldigen hieraan zijn de PS en haar concurrenten Ecolo en PTB, maar ook de Vlaamse partijen die altijd hebben weggekeken van de problemen.”

https://redactie.palnws.be/2022/04/monument-voor-armeense-genocide-in-elsene-beklad-door-turkse-nationalisten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “N-VA en Vlaams Belang veroordelen vandalisme tegen monument voor Armeense genocide”

  1. De politieke partijen bij wie het nu oorverdovend stil blijft zullen blijven wegkijken.De inclusieve maatschappij door hen gepredikt en die ze door onze strot proberen te duwen is een fabeltje.In het Vlaamse parlement en binnen de Vlaamse regering lopen er ook tweezakken.Lupus in fabula!

Plaats een reactie

Delen