"Er is dringend een 'ont-witting' nodig van het beleid": De Morgen-artikel veroorzaakt ophef

Illustratiebeeld. Shutterstock

Cultuuroorlog

“Er is dringend een ‘ont-witting’ nodig van het beleid”: De Morgen-artikel veroorzaakt ophef

Anton Schelfaut

Op sociale media is ophef ontstaan over een artikel in De Morgen. Daarin pleiten onderzoekers van Hogeschool Odisee voor een “ont-witting van het gezinsbeleid”. In de beleidsdocumenten zou immers te weinig gesproken worden over het diverser worden van de gezinnen.

Koppels worden almaar diverser. Dat schrijven onderzoekers van het kenniscentrum Gezondheidswetenschappen in het nieuwe boek ‘Gezinnen na migratie’, waarin ze de herkomst van koppels op basis van Statbel-cijfers analyseren. Maar volgens hen wordt aan deze evolutie onvoldoende aandacht besteed in de beleidsdocumenten. “Er is dringend een ont-witting nodig van het gezinsbeleid”, stellen ze.

“Woke-racisme”

Die uitspraak leidde tot heel wat verontwaardiging op sociale media. “Stel je voor dat iemand zou opperen dat er ‘dringend een ont-bruining nodig is’ van Molenbeek of Borgerhout”, schrijft Vlaams Belang-fractiesecretaris Wim Van Osselaer op Twitter. “De hysterie zou een week lang tot in Marrakesh te horen zijn.”

Ook de fractievoorzitter van Vlaams Belang Balen-Olmen, Bert Deckers, stelt het “waanzinnig racistische bijschrift” aan de kaak. “Maar begin vooral niét over ‘omvolking’…”, schrijft hij.

“Een nieuwe dag, een nieuw staaltje van woke-racisme in de ‘kwaliteitskrant'”, hekelt ook Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang). “Stel u de ophef en de racismeklachten voor mocht er ‘ont-bruining’ hebben gestaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

42 gedachten over ““Er is dringend een ‘ont-witting’ nodig van het beleid”: De Morgen-artikel veroorzaakt ophef”

  1. Ont-witting, is dat de linkse (meer beschaafde ?) versie van Denazificatie ?
    Dit moet voor De Morgen een euforisch moment zijn, ze hebben terug binding met het land van Stalin.

  2. Stomme Morgen-journalist, ‘kleur’ is nu net wat het minste stoort.

    Een heel ander element is dat ‘gekleurden’ nu eenmaal minder bijdrages aan het systeem leveren.
    De feiten bijten in uw neus.

    Herschrijf dus maar uw artikel en heb het over ‘ontvetting’.

  3. Moest wit en zwart nu eens zoveel mogelijk een koppel vormen en kinderen verwekken? Dan hebben we allemaal een kleurtje en zijn we beter beschermt tegen de zon. Dit laatste is echt een pluspunt gezien de opwarming van de Aarde met steeds minder regen en meer zon tot gevolg. Dus komaan wit en zwart, kindertjes maken!

  4. Ik stel voor dat we eerst de Jos Smolderenstraat en belendende straten, en met uitbreiding het “Nieuw Zuid” in Antwerpen, ont-Tyfussen en ont-Pol Potten (of ont-Tiefussen, check maar even op facebook …), en dan met uitbreiding gans Antwerpen ont-linksen en ont-bontkragen.

  5. De “ontwitting” van Europa is net zo absurd als de “ontgeling” van Azië of de “ontbruining” van Afrika. Het lijkt wel of heel wat progressieven met COVID te lang binnen hebben gezeten… Te lang een mondmasker dragen zorgt trouwens voor een verminderde toevoer van gezonde lucht, wat het denkvermogen schaadt…

  6. Waar is unia in deze? Och ja, racisme is enkel bestaande bij blanke hetero mannen van middelbare leeftijd die goed verdienen. Maar dit soort uitspraken zoals ont-witting is dus niet racistisch volgens de iets wat zich “kwaliteitsvod” noemt en leeft bij gratie van de subsidies van vivaldi. Een zwarte piet bij sinterklaas is dan weer wel racistisch, Molenbeek ont-bruinen is dat ook. Of hoe de woke wereld, Liesbeth op kop, erop uit is tweedracht, ruzie, een wij-zij cultuur, en een echt diepgaand racisme te voeden door de bepaalde groepen mensen alles te geven en toe te laten, en anderen keer op keer te demoniseren op basis van hun te witte huidskleur.

  7. Wanneer ze nu nog hun on-witte doelgroep leren Vlaams lezen, dan gaan ze misschien weer hun gazetje kwijt geraken…
    Al jaren in de solden, die regimepers…

  8. Ik heb me alvast voorgenomen om mij geen producten of diensten aan te schaffen waarbij discriminatoir geadverteerd wordt zonder autochtonen. Geen enkel wetgeving kan mij dat beletten ! Als alle autochtonen dit zouden doen, zal er enkel nog kunnen verkocht worden aan een publiek van etnische minderheden, allez vooraleer op de fles te gaan uiteraard .Halt aan autochtonofobe Oikofobie !

Plaats een reactie

Delen