DOHA,QATAR-Feb 15, 2020 : Workers walk towards the construction site of the Lusail Stadium under construction which is scheduled to host the opening and final matches of the Qatar 2022 FIFA World Cup

Exclusief voor abonnees

Financiële belangen WK voetbal in Qatar blijkbaar belangrijker dan mensenrechten

Piet Van Nieuwvliet

Waar de mensenrechten geschonden worden, daar staat de EU klaar met haar banbliksems en sancties. Dat is toch het officiële riedeltje, want ook hier wordt met twee maten en gewichten gewogen.

Hongarije, Polen: EU-lidstaten die door diezelfde EU verdacht worden van inbreuken. Sancties volgen, als het al niet gaat om een embargo. Toch lijkt het rond Qatar bijvoorbeeld zeer stil op het front van de mensenrechten. Zou de komende wereldbeker voetbal in de herfst daarvoor iets tussen zitten?

Am...


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Piet is een auteur die voor 't Pallieterke al heel wat jaren op de teller heeft. Voor PAL NWS brengt hij vooral nieuws aan van gebeurtenissen binnen Europa. Daarbij trekken vooral onderwerpen als migratie en vrijheid zijn aandacht.

Delen