Elliot Page (Bron: Photonews)

Cultuuroorlog

Acteur Elliot Page: “Ik werd gedwongen om op de rode loper een jurk te dragen”

Redactie PAL

Transgenderacteur Elliot Page heeft in een interview met het magazine ‘Esquire’ een boekje open gedaan over de periode waarin de populaire film ‘Juno’ gelanceerd werd. Hij getuigt er onder andere over het feit dat het productiehuis van de film hem verplicht hebben om op de rode loper een jurk te dragen, terwijl hij dat helemaal niet wilde.

Elliot Page, nu 35, ging tot zijn 33ste als Ellen door het leven. Pas in 2020 besloot de acteur om uit de kast te komen als transgender. Toen in 2007 de enorm populaire film ‘Juno’ uitkwam, waarin Page de hoofdrol speelde, wist niemand dus dat Page worstelde met bepaalde gevoelens. “Toen ‘Juno’ op het hoogtepunt van z’n populariteit zat, tijdens de awardshows, zat ik in de kast. Het ging niet goed met me en ik wist niet hoe ik daarover kon praten met iemand”, getuigt Page.

Voorkeur voor maatpak

Op één bepaald moment had Page het bijzonder moeilijk, en dat was tijdens een awardshow met een rode loper, waarop de hele cast van de film moest verschijnen. Daarop eisten de leidinggevenden en het productiehuis Fox Searchlight dat Page een jurk zou dragen, hoewel hij dat zelf helemaal niet wilde. Zelf gaf hij namelijk de voorkeur aan een maatpak, maar dat werd geweigerd. Volgens Page zijn er echter heel wat vrouwen die niet graag jurken dragen, en is dit dus niet enkel een probleem die transgenders aangaat.

“Iemand verplichten om iets te dragen dat hij of zij niet wil is ‘fucked up'”, aldus Page. “Het is gemakkelijk voor mensen om met hun ogen te rollen, maar weet je wat? Het was echt extreem. Ik zou het niet moeten bekijken als ‘zomaar een gebeurtenis’. Ongeacht dat ik transgender ben, dat heeft er eigenlijk niets mee te maken”, besluit Page.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Acteur Elliot Page: “Ik werd gedwongen om op de rode loper een jurk te dragen””

  1. Geachte PALNWS, voor mij hoeven dergelijke artikelen niet. Dit is weerom reclame voor abnormaal gedrag en grslachtelijk ongelukkigen. Laat die ‘ombouwers’ het binnenshuis afhaspelen. Verveel ons niet met dat gememel.

  2. Weten die mafketels het nog wel…enerzijds moeten mannen zich kunnen vertonen in jurk, hier is het dan een man waar ze vragen om een jurk te dragen, weer niet goed.
    Misschien dat iemand haar/hem/het de woke-regels eens opnieuw kan uitleggen want goed geluisterd heeft hij/zij/het toch niet:-)

Plaats een reactie

Delen