Rowan Atkinson (bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Acteur Rowan Atkinson bekritiseert woke: “Elke mop kent een slachtoffer”

Redactie PAL

Acteur Rowan Atkinson, het meest bekend van zijn rol als Mister Bean, is in een interview met The Irish Times bijzonder scherp uit de hoek gekomen tegen de woke-beweging. Volgens Atkinson is het “de bedoeling dat humor schoffeert, en mag men niet proberen dat potentieel weg te nemen.”

Rowan Atkinson, 67, is een gelauwerd komiek met een hele reeks humoristische rollen op zijn palmares. De meest bekende rol die hij op zich nam was ongetwijfeld die van Mister Bean, waarin hij een onhandige man speelt die in allerlei vreemde situaties terechtkomt. Het personage was een wereldwijde hit, waardoor de serie dan ook in heel wat landen werd uitgezonden. Daarnaast waren ook de films over Johnny English een groot succes. Atkinson speelt daarin een stuntelige agent van de Britse geheime dienst.

Altijd met alles mogen lachen

Atkinson deed zijn recente uitspraken in een interview over de nieuwe serie waarin hij verschijnt, genaamd ‘blackadder’. In dat interview is hij scherp over de woke-beweging, waarin hij aangaf dat komieken met alles zouden moeten kunnen lachen. “Naar mijn menig is het de taak van een komiek om op de tenen van andere mensen te trappen, of toch om dat te proberen, en men kan geen humor hebben zonder dat element”, stelde de acteur.

“Elke mop heeft een slachtoffer”, ging hij verder. “Dat is de definitie van een grap. Er is altijd iets of iemand of een idee om belachelijk te maken.” Volgens Atkinson is er dan ook maar een heel klein aantal zaken waarmee men niet zou mogen lachen. “Ik denk dat je heel voorzichtig moet zijn met het beperken van de zaken waarmee mensen mogen lachen”, waarschuwt hij. “Het moet ook niet altijd gaan om mensen die hoog in de maatschappij staan. Soms heb je enorm arrogante en agressieve mensen in de lagere klassen, daar mag ook mee gelachen worden.” Volgens Atkinson zou men het recht moeten hebben om altijd overal mee te lachen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




17 gedachten over “Acteur Rowan Atkinson bekritiseert woke: “Elke mop kent een slachtoffer””

  1. het is wachten. op de islamitische ‘life of Brian’;.-‘I’m the new prophet, I promise you 1000 virgins if you follow me’. – ‘No, I’m the new prophet, I promise you 2000 virgins if you follow me’.

  2. De uitvinders van de ‘woke” waren toch I.S. en de taliban. Jaren geleden waren ze in Irak ,Syrië en Afghanistan alles wat aan het verleden deed herinneren aan diggelen te slaan.Die kerels waren progressief voor hun tijd.

  3. Natuurlijk maar als dat”slachtoffer geen blank vel heeft, wordt het “racisme” (sic) benoemd in PoCo-propaganda “duiding”. Houd uw zakken dicht als de sossenrode , met Gents journaille over-gesatureerde PoCo-desinformatie toeter S.R.T. de term “duiding”(sic) uitbraakt want anders worden ze boordevol gescheten met PoCo-propaganda.

  4. “Mr Bean”, Ricky Gervais, John Cleese…en zo zijn er nog wel enkele Britten die woke de vuilbak in kieperen.
    Als dan toch alles en iedereen en heel het verleden je tegen de borst stoot, doe dan simpelweg waar jullie mede partners in crime/vriendjes van de klimaathysterie voor staan en geef moeder aarde een duwtje in de rug ! Namelijk, hoe minder mensen op deze aardkloot, hoe beter. Get yourself that rope and get it done ! Because, it is what YOU all believe in, the less people, the better ! What are you waiting for ? Jullie zijn toch tegelijkertijd pro abortus. Baas in eigen buik en co. Een baby meer of minder, what the hell! Een wokiemens meer of minder, what the hell !
    lol
    woke enough ? lekker gedeugd?

  5. Eén van de ergste is de omhooggevallen tuttebel Emma Watson die zelfs de bedenker van de reeks waardoor ze beroemd is geworden gewoon cancelt omdat Rowling er geen woke- ideeën op nahoudt. Die wokers zijn gewoon een hysterische bende zelfs zo erg dat ze in de academische wereld mekaar liggen te beloeren als vijandige wolven.

  6. Over zowat alles moet kunnen gegrapt worden maar het mag niet persoonlijk worden. De “grap” over Will Smit zijn vrouw was inderdaad ongepast. Bij publieke figuren ligt dat anders. Om zoiets aan te voelen heb je veel empathie nodig, iets wat zeker in de woke wereld ontbreekt, net als humor. Iemand met goede humor moet in de eerste plaats aan zelfrelativering doen.

Plaats een reactie

Delen