De affiche van Lecctr (Bron: Twitter)

Cultuuroorlog

Heisa over affiche van Lectrr: “Niet genoeg gekleurde mensen”

Redactie PAL

Trefpunt, een organisatie die onder andere op de Gentse Feesten het Trefpunt Festival organiseert, stelde dit weekend haar nieuwe affiche voor, die getekend werd door cartoonist Lectrr. Al snel bleek echter dat niet iedereen tevreden was met zijn ontwerp, omdat er te weinig mensen met een andere huidskleur op zouden staan. Dat brengt Het Laatste Nieuws.

Trefpunt is een cultuurcentrum in Gent dat ook steeds heel wat zaken organiseert op de Gentse Feesten. Onder de naam van Trefpunt Festival organiseren ze op verschillende locaties in de stad optredens, lezingen, debatten en workshops. Om daarvoor reclame te maken, lieten ze dit jaar een affiche ontwerpen door Steven Degryse, beter bekend als cartoonist Lectrr.

Kritiek

Op de affiche staan heel wat mensen afgebeeld, maar ook een kikker, een haai, een kabouter en imaginaire wezens. Lectrr poste na de bekendmaking van de affiche ook zijn ontwerp op zijn eigen Twitter-account, maar daar kreeg hij niet enkel positieve reacties.

“Ik kreeg ik een héle voormiddag lang bagger over mij heen, over dat er niet genoeg gekleurde mensen op een tekening staan, en dat ze dus niet politiek correct is”, aldus de cartoonist. “Triest. Hoe kan een affiche met een kikker en een haai nu ooit representatief zijn voor wat zich afspeelt op de Gentse Feesten.”

De kritiek kwam daarbij vooral van één gebruiker, waarvoor Degryse een boodschap heeft. “Ik hoop dat de mens achter het anonieme account met 6 volgers volgende maand naar de Feesten komt en eens rustig rondkijkt met een pintje. Misschien ziet hij of zij dan wel de kabouter wandelen die ik tekende.”

Toch verwijderde Degryse zijn ontwerp van Twitter. “Ik heb hier geen tijd voor, dus ik heb de tekening verwijderd en Twitter even aan de kant geschoven”, zegt hij. In plaats daarvan postte hij hetzelfde ontwerp, maar zonder kleuren. Zo kan iedereen zelf kiezen welke huidskleuren de figuren hebben.

(Lees verder onder de Tweet.)

“Hyper-politiek-correct”

Volgens Mong Cocquyt van Trefpunt is het tijd dat iedereen weer wat normaal begint te doen. “Die woke-toestanden moeten echt stoppen, de slinger is compleet doorgeslagen. Die hyper-politiek-correcte zever, dat zijn toch verhalen die je niet voor mogelijk acht? Die mensen moeten dringend meer op café en minder achter hun pc zitten.” Volgens Cocquyt is er dan ook geen sprake van een nieuwe affiche. “Ze is schitterend, en daar zijn we trots op!”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




26 gedachten over “Heisa over affiche van Lectrr: “Niet genoeg gekleurde mensen””

  1. Voortaan alleen affiches drukken zonder kleuren. Kleurenpotloden verkrijgbaar in de stadswinkel onder het Raadhuis bij het belfort, voor pocowoko’s ook leverbaar in tinten van bruin tot zwart.

  2. Dat is 1 of zijn 2 gefrustreerde mensen zoals op deze site die met tientallen accounts de CANCEL CULTURE in leven proberen houden terwijl ze op ons belastinggeld leven… Sturen ze dreigementen, klacht neerleggen en laat de politie hun opsporen.

  3. Hoogste tijd om caran d’ache aandelen te kopen!Het correcte Gentse stadsbestuur kan misschien naar analogie met de eetkraampjes beslissen om x-aantal woke kleurkraampjes te verplichten?

  4. Ook heel jammer dat er maar één haai opstaat, terwijl er zoveel verschillende soorten zijn. Mensenhaaien, stierhaaien, citroenhaaien, oceanische witpunten… Dit kon zoveel beter op het vlak van diversiteit. Waar zit Unia als je ze nodig hebt?

  5. Jaaa zeg! Je moet de dag van vandaag alles door een koffiefilter trekken als ge iets zegt of maakt of ge hebt miserie. Niet genoeg zwarten, bruinen, gehandicapten, kinderen, vrouwen, honden, katten, homo’s, transgenders, … Alles wordt netjes bijgehouden en geteld en gewogen en o wee als er iets niet klopt: De brandstapel op, vierendelen, … !!!

  6. Rolling Stones afschaffen, allemaal blank. Bruce Springsteen afschaffen, alleen blank. Nostalgie beachfestival boycotten teveel blank. Maar ook Reggea Geel afschaffen omdat teveel zwart? Zo zie je eens te meer tot welke absurditeiten Liesbeth/Erika/Anuna en haar nieuwe alter ego’s (allemaal anonieme accounts) onze samenleving willen brengen. Niet mag nog origineel alles moet gemengd zijn, maar of straks nog Molenbeek te weinig blank is, dat is voor hen dan ook weer niet kunnen, hoe bruiner en hoe minder blank hoe beter! Ik kan alleen de gezonde correcte (misschien niet woke of niet politieke correcte) aanpak van Lecterr en Mong Cocquyt volgen. En dat alle Gentenaars en niet Gentenaars er een goede (pak) pinten op de Gentse feesten kunnen gaan drinken en van een lekkere varkensworst op de bbq kunnen genieten zonder scheef bekeken te worden door de woke/LBTGABCDEF…/moslim/veggie stadbestuur die dat allemaal niet meer kunnen verdragen. By the way…de organisatie van de feesten is misschien ook te blank voor Peter DeSutter en zitten er wel voldoende vrouwen in het bestuur? Lecterr is trouwens ook een blanke man, die geld verdient met werken…kan dat kan toch allemaal onder vivaldi en haar woke aanhangers? Liesbeth en alter ego’s…uw commentaar, bij voorkeur over het onderwerp, we kijken ernaar uit!

  7. man man man toch we leven echt in een tyfus wereld nog even en de dood word nog een echte verlossing, moest ik geld hebben ik verhuisde allang naar een andere planeet,
    mensen kunnen alleen maar zeiken zeiken woke achterlijk doen, waar is die goede oude tijd waar het leven nog normaal was! bende azijnzeikerds die woke mensen,
    je moogt al niet meer lachen of je beland nog in de gevangenis!

Plaats een reactie

Delen