PAL CAST

Een Kwestie van Geloof #18: Dr. Koenraad Elst over hindoeïsme – Deel 2

Stijn Derudder

In ‘Een Kwestie van Geloof’ hebben we tot nu toe gefocust op het christendom en de islam in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Religie in het Verre Oosten, meer bepaald India en China, is nog niet aan bod gekomen. Tot vandaag dan, want nu is het de beurt aan India en het hindoeïsme.  

Doctor Koenraad Elst is een uitstekende gast om dat allemaal te bespreken. Aan de KU Leuven behaalde hij masterdiploma’s in sinologie, indologie en filosofie. Na een onderzoeksverblijf aan de Benares Hindu Universiteit behaalde hij een doctoraat over hindoe-nationalisme, in 1998 met magna cum laude. Koenraad Elst werkte als politiek journalist bij diverse Vlaamse en Indiase media, als assistent buitenlandbeleid in de Belgische senaat, en als gastprofessor in twee Indiase universiteiten. 

We brengen de podcast uit in drie delen. In deel 1 hebben we het over het hindoeïsme en doctor Elst zijn persoonlijke ervaring ermee. In deel 2 praten we over de invloed van religie op de Indiase samenleving, over religieuze tolerantie en relaties van hindoes met moslims en christenen. In het 3e en laatste deel praten we over de invloed van het hindoenationalisme op politiek vlak in India en over de rol van India op het internationale toneel. 

De nieuwste aflevering van ‘Een Kwestie van Geloof’ is nu te beluisteren via onder andere Apple Podcasts, Spotify, YouTube en palcast.be.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

1 gedachte over “Een Kwestie van Geloof #18: Dr. Koenraad Elst over hindoeïsme – Deel 2”

Plaats een reactie

Delen