Flemish Minister-President Geert Bourgeois (C) pictured during the Guldensporenviering, a meeting on the eve of the celebration of the Flemish regional holiday, in Kortrijk, Monday 10 July 2017. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Exclusief voor abonnees

Waarom we op 11 juli de Guldensporenslag herdenken (Deel 1)

Jan Huijbrechts

Deze week wordt overal te lande 11 juli, feest van de Vlaamse Gemeenschap, gevierd. Een mooie traditie die intussen al bijna anderhalve eeuw oud is. In de marge hiervan moet er mij echter iets van het hart. Ik blijf het namelijk, als Brabander en terugblikkend door mijn historiserende bril, vreemd vinden dat Henri of Hendrik ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Delen