Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Cultuuroorlog

Europese fractieleiders veroordelen Orbáns kritiek op rassenvermenging

Simon Segers

In een gezamenlijk schrijven hebben de leiders van verschillende fracties van het Europees Parlement de Europese Commissie en de Europese Raad opgeroepen om de recente uitspraken van Viktor Orbán te veroordelen. De Hongaarse premier heeft zich vorige week uitgesproken tegen rassenvermenging tussen Europeanen en niet-Europeanen.

De Amerikaanse gezant tegen antisemitisme noemde de uitspraken eerder al “onvergeeflijk” en vergeleek deze met de nazi-ideologie. Nu schrijven de Europese fractieleiders dat deze uitspraken “geen plaats hebben in onze samenleving”. De leden van de Commissie en de Raad hebben voorlopig nog niet gereageerd, met uitzondering van Eurocommissaris Frans Timmermans.

“We zijn allemaal verschillend, onze huid is anders, onze talen, culturen, overtuigingen. En toch maken we allemaal deel uit van hetzelfde ras, het menselijk ras”, tweette Timmermans. “Racisme is een giftige politieke uitvinding. Er zou geen plaats voor moeten zijn in Europa, waar onze kracht uit diversiteit voortkomt.”

Cultureel beschaafd

Volgens de Hongaarse premier vormen landen waar Europeanen en niet-Europeanen zich met elkaar vermengen niet langer naties, maar “conglomeraten van volkeren”. Orbán verduidelijkte ook dat zijn volk geen gemengd ras is en dat ook niet wil worden. Tijdens een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad Wenen gaf hij verdere duiding bij zijn woorden. “Het gebeurt soms dat ik op een manier spreek die verkeerd kan begrepen worden. In Hongarije vormen deze uitdrukkingen een cultureel, beschaafd standpunt”, aldus de Hongaarse premier.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/tom-vandendriessche-wij-doen-niet-mee-aan-oorlog-van-eu-elite-tegen-hongarije/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

26 gedachten over “Europese fractieleiders veroordelen Orbáns kritiek op rassenvermenging”

  1. “In Hongarije vormen deze uitdrukkingen een cultureel, beschaafd standpunt” Ik kan me geen betere reden bedenken waarom Orban de EU moet verlaten (met teruggave EU fondsen)

  2. Het zijn niet de kleuren die voor problemen zorgen, maar de culturele en religieuze verschillen alsook het gebrek aan respect voor het leven in een maatschappij waarbij ze zelf niet bijdragen. Wanneer daarbij de religie voorrang op de wet is het niet de vraag of er een conflict komt maar waaneer, het nu een feit dat er meer mensen met donkere kleur in onze gevangenissen zitten waardoor daar te gemakkelijk naar verwezen word.

  3. Als we allemaal hetzelfde ras zijn, wat was dan het probleem van kolonisme? Wacht laat me raden, de hele wereld wilt eigenlijk stiekem niet gekoloniseerd worden omdat men liever door hun eigen ras geregeerd wordt, zelfs als het betekent dat de kolonies daardoor vervallen in genocide, corruptie en armoede. Het geeft je een idee hoezeer andere mensen op zichzelf gesteld zijn.

  4. En hij heeft overschot van gelijk. Enkel de linkse wokers zijn tegen Orban. Men zou ervan verschieten hoeveel mensen wel met Orban akkoord gaan,mijn inziens een overweldigende meerderheid.

  5. Timmermans brengt alle rassen samen tot één ras: het menselijk ras.
    De dieren van Animal Farm moeten hiertegen in opstand komen, want ze worden als ras gediscrimineerd.
    EU(SSR) en woke: één strijd.

  6. ‘kracht uit diversiteit ‘ werd door Timmermans niet bewierookt in zijn klimaatplan.

    Anderzijds is de romantiek gelinkt aan diversiteit regelrechte zever.

    De enige hier te merken diversiteit zijn de mekaar neukende fractieleiders.

  7. Victor, een visionaire leider die achter zijn volk staat. Een president die strijdt voor de soevereiniteit van zijn land. Die gelooft in de culturele waarden van zijn volk. Euh….wat is daar mis mee?

  8. Zijn die Europese commissarissen niet aan hun postje geraakt door achterkamer-politiek, het is wel straf dat net die, (en bij mijn weten de enige) een met overweldigende democratische meerderheid verkozen Premier langs alle kanten veroordelen.

  9. Weet Timmermans dat de gereformeerde kerk in zijn thuisland tegen het huwelijk is met iemand die een ander geloof belijdt omdat daar volgens die predikanten problemen van komen!Dus zijn tweet is larie en het wordt de hoogste tijd dat hij Nederland de les gaat spellen i.p.v een verkozen leider (met 2/3 meerderheid) van een soevereine staat terecht te wijzen.Een leider,die trouwens opkomt voor zijn volk en het principe hanteert HONGARY FIRST!Hoeveel ex premiers van Europese landen,die al jaren hun zakken vullen in dat halfrond,kunnen zeggen dat ze ooit vijf keer en drie maal op rij premier werden van hun land?!

Plaats een reactie

Delen