New York Post: "Batgirl-film van Adil en Bilall geschrapt wegens te slecht"

Filmregisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. Photo News

Cultuuroorlog

New York Post: “Batgirl-film van Adil en Bilall geschrapt wegens te slecht”

HDG

De grote Amerikaanse filmstudio Warner Bros. heeft besloten om de nieuwe ‘Batgirl’-film niet uit te brengen. De film is nochtans helemaal af en heeft al meer dan 70 miljoen dollar gekost. De beslissing zorgde voor grote ontgoocheling bij de regisseurs van de film, Adil El Arbi en Bilall Fallah, die geboren zijn in België. De officiële reden van Warner is een “gewijzigde strategie rond bioscopen en streaming”.

Volgens Amerikaanse media is de echte reden helemaal anders: de film was te slecht, aldus de New York Post. Het testpubliek reageerde zo negatief dat Warner vreesde dat deze ‘Batgirl’-film toekomstige films met deze superheldin onmogelijk zou maken. 

Waarom het publiek zo negatief reageerde, is niet geweten, maar Amerikaanse websites leggen de link met woke elementen van het scenario die uitlekten. De actrice die Batgirl speelt, Leslie Grace, is een latina, terwijl Batgirl in de oorspronkelijke strips net als haar compagnon Batman blank is. Die Batman komt in de film amper voor, want de idee dat een sterke vrouw ook een sterke man naast zich heeft, wilden de scenarioschrijvers overboord gooien. De booswicht in de film, Firefly, blijkt op het slechte pad te zijn gekomen omdat hij ontslagen is, zijn ziekteverzekering daardoor is weggevallen en hij met misdaad voor zijn zieke vrouw moet zorgen… En Batgirl woont samen met een transgender.

“Ik ben niet verrast dat Batgirl is afgevoerd wanneer het een woke latina Batgirl opvoert in een verhaal dat echt vreselijk klinkt”, schrijft Matt McGloin op cosmicbook.news.

Winstgevendheid

In de VS krijgen films geen subsidies en dus beslist in Hollywood de winstgevendheid over wat er verspreid wordt en wat niet. De absolute kaskraker van deze zomer is de film Top Gun: Maverick. De stoere gevechtspiloot Tom Cruise neemt het publiek mee op een paar uur zorgeloze popcornontspanning waarbij mannen de wereld redden en vrouwen verliefd in hun armen vallen. Het zal Warner Bros. niet ontgaan zijn dat die film zonder spoor van woke intussen al 1 miljard dollar opbracht voor Paramount Pictures.            

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
16 gedachten over “New York Post: “Batgirl-film van Adil en Bilall geschrapt wegens te slecht””

  1. Gho, ik kan niet goed kiezen wat ik nu beter vind. Woke superhero films die niet verkopen met regisseurs die zonder staatssteun er niks van bakken, of Top Gun dat na bijna 40 jaar exact hetzelfde succes scoort als toen ik een klein kind was. Eum, doe maar Top Gun, ik kon die twee krawaten hun naam toch niet onthouden. Je bent in België geboren, kies een naam die we kunnen uitspreken.

  2. De VRT doet gewoon hetzelfde met “De kampioenen” als met alle andere uitzendingen, het “Het journaal” inbegrepen: censureren, ‘bewerken’ of vlakaf liegen in functie van hun politieke broodheren. Dat geldt trouwens voor héél de gesubsidiëerde persmafia in België.

  3. net zoals zijn nieuw wijf,loubna,op vrt reportage met kopvod ,op hun trouw zonder kopvod.Die twee zijn door onze woke media naar de hemel van allh gestuurd,nu zijn ze van hun berg afgedonderd.Hopelijk steekt Vlaanderen geen miljoenen in projecten van die twee zoetzakken.

  4. De beslissing van Warner Bros. ligt geheel in lijn met het winstprincipe van het grootkapitaal: zelfs met de (pocowoko-)duivel in bad en bed als het de kassa maar doet rinkelen. Blijven de verhoopte centjes uit dan loopt het verhaal ten einde.
    Bij ons echter zal dat allemaal niet zo spoedig slecht aflopen, want bij gebrek aan succes bij lezers/kijkers blijven de subsidies lokken.

  5. De twee knuffelallochtonen zijn door het ijs gezakt, benieuwd naar de reactie van de MSM. Hoelang zal het duren vooraleer “racisme en discriminatie” de oorzaak zullen zijn ??

Plaats een reactie

Delen